Konceptet 'Familietid' bliver skudt i gang 19. januar med blandt andet hoppeborge og sjove 'smagsprøver' fra foreningerne. Pressefoto

Konceptet 'Familietid' bliver skudt i gang 19. januar med blandt andet hoppeborge og sjove 'smagsprøver' fra foreningerne. Pressefoto Mikhaylov Oleg

Nyt projekt: Det skal være federe at være børnefamilie i Gribskov

Projekt for børnefamilier sættes i gang lørdag 19. januar

Hip-hop, historier og hoppeborg bliver vigtige ingredienser i festen, der skyder konceptet 'Familietid – det skal være fedt at være børnefamilie' i gang.

Festen holdes lørdag 19. januar kl. 14-16.30 i Blik - Græsted Bibliotek og markerer begyndelsen på et år, hvor en gruppe frivillige foreninger, Græsted Kirke og Blik gerne vil inspirere Gribskovs børnefamilier til fede, fælles oplevelser.

”I familierne sidder vi ofte med hver sin skærm og oplever verden hver for sig. Med familietid vil vi gerne sætte en bevægelse i gang, hvor vi hjælper hinanden med at komme ud og opleve noget - sammen. Sammen som familie og sammen med andre familier,” forklarer én af initiativtagerne til Familietid, Inger Hørup Slot fra Blik - Græsted Bibliotek i en pressemeddelelse.

Hæsblæsende rimrejse

Festen begynder med et brag af en Rimrejse, når freestyle-veteranerne Strøm og PTA går på scenen og tager publikum med på tur rundt i impro-rappens verden af beats, rim og flows. Intet er skrevet på forhånd. Alt bliver ”spyttet” lige fra toppen af hovedet. Både børn og voksne er med til at bestemme, hvad det skal handle om!

Efter en hæsblæsende halv time er der en lang pause, hvor en række af frivillige foreninger og grupper byder på 'smagsprøver' på sjove ting, man kan lave som barn og familie i Gribskov. Det er her, blanddt andet hoppeborgen kommer ind i billedet.

Masser af muligheder

”Hvis man kigger efter, er der jo en fantastisk masse muligheder for fællesskab og oplevelser i hele Gribskov Kommune, men nogle gange får travle børnefamilier bare ikke rigtig øje på dem. Så én af de gode opgaver for 'Familietid' er at pege hen på nogle af de mange tilbud, der allerede findes,” siger Inger Hørup Slot.

Efter pausen kan man puste ud i selskab med en vaskeægte storyteller, nemlig Carsten Islington. Bevæbnet med tegnekul og stort tegnepapir indfanger han stemningen i rummet og fortæller livskloge og spændende historier ud fra den.

Alle Gribskovs børn og deres voksne er velkommen til festen, som er gratis.

jesl

Publiceret 11 January 2019 11:30

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp