Konceptet 'Familietid' bliver skudt i gang 19. januar med blandt andet hoppeborge og sjove 'smagsprøver' fra foreningerne. Pressefoto

Konceptet 'Familietid' bliver skudt i gang 19. januar med blandt andet hoppeborge og sjove 'smagsprøver' fra foreningerne. Pressefoto Mikhaylov Oleg

Nyt projekt: Det skal være federe at være børnefamilie i Gribskov

Projekt for børnefamilier sættes i gang lørdag 19. januar

Hip-hop, historier og hoppeborg bliver vigtige ingredienser i festen, der skyder konceptet 'Familietid – det skal være fedt at være børnefamilie' i gang.

Festen holdes lørdag 19. januar kl. 14-16.30 i Blik - Græsted Bibliotek og markerer begyndelsen på et år, hvor en gruppe frivillige foreninger, Græsted Kirke og Blik gerne vil inspirere Gribskovs børnefamilier til fede, fælles oplevelser.

”I familierne sidder vi ofte med hver sin skærm og oplever verden hver for sig. Med familietid vil vi gerne sætte en bevægelse i gang, hvor vi hjælper hinanden med at komme ud og opleve noget - sammen. Sammen som familie og sammen med andre familier,” forklarer én af initiativtagerne til Familietid, Inger Hørup Slot fra Blik - Græsted Bibliotek i en pressemeddelelse.

Hæsblæsende rimrejse

Festen begynder med et brag af en Rimrejse, når freestyle-veteranerne Strøm og PTA går på scenen og tager publikum med på tur rundt i impro-rappens verden af beats, rim og flows. Intet er skrevet på forhånd. Alt bliver ”spyttet” lige fra toppen af hovedet. Både børn og voksne er med til at bestemme, hvad det skal handle om!

Efter en hæsblæsende halv time er der en lang pause, hvor en række af frivillige foreninger og grupper byder på 'smagsprøver' på sjove ting, man kan lave som barn og familie i Gribskov. Det er her, blanddt andet hoppeborgen kommer ind i billedet.

Masser af muligheder

”Hvis man kigger efter, er der jo en fantastisk masse muligheder for fællesskab og oplevelser i hele Gribskov Kommune, men nogle gange får travle børnefamilier bare ikke rigtig øje på dem. Så én af de gode opgaver for 'Familietid' er at pege hen på nogle af de mange tilbud, der allerede findes,” siger Inger Hørup Slot.

Efter pausen kan man puste ud i selskab med en vaskeægte storyteller, nemlig Carsten Islington. Bevæbnet med tegnekul og stort tegnepapir indfanger han stemningen i rummet og fortæller livskloge og spændende historier ud fra den.

Alle Gribskovs børn og deres voksne er velkommen til festen, som er gratis.

jesl

Publiceret 11 January 2019 11:30

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl