Kræmmerhuset i Vejby flytter midlertidig ind i lokalerne hos Pizza 44, der holder vinterlukket. Man får også nyt navn nemlig Design og Kuriosa. Pressefoto

Kræmmerhuset i Vejby flytter midlertidig ind i lokalerne hos Pizza 44, der holder vinterlukket. Man får også nyt navn nemlig Design og Kuriosa. Pressefoto

Butik flytter til andre lokaler

Erhverv Kræmmerhuset i Vejby flytter midlertidig ind i lokalerne hos Pizza 44, der holder vinterlukket.

Kræmmerhuset, der hidtil haft haft butik og lokaler på Tisvildevej 3 i Vejby overfor Rema 1000, flytter på grund af salg af hus og butik, hvor man har været indtil nu. De nye lokaler er på Holløselund Strandvej 44, hvor Pizza 44 har deres restaurant.

Restauranten er vinterlukket til medio april, hvor de igen åbner til påske. Lokalet står tomt, derfor er det lykkedes Kræmmerhuset at leje lokalet fra 24. november og til påske. Kræmmerhuset har også skiftet navn til Design og Kuriosa, hvor de sælger blandt andet loppefund fra en svunden tid. Forretningen håber i den mellemliggende periode at finde et egnet lokale i Vejby-området til deres mange loppefund og designprodukter, oplyser forretningen.

Kapp

Publiceret 06 December 2018 07:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs