”Jeg skriver bedst, når jeg enten er rigtig glad, eller når jeg er rigtig ked af det,

”Jeg skriver bedst, når jeg enten er rigtig glad, eller når jeg er rigtig ked af det," siger Thomas Meilstrup, som giver julekoncert i Støberihallen i Hillerød 18. december.

Thomas Meilstrup: Jeg vil leve af min musik

Trods sine 20 år er Thomas fra Ramløse allerede en erfaren musiker

Af
Claus Johansen

koncertaktuel Ambitionerne er skyhøje: Thomas Meilstrup vil leve af sin musik – og gerne optræde i hele verden.

Men Thomas Meilstrup fra Ramløse har også mere at have ambitionerne i end de fleste jævnaldrende: Trods sine bare 20 år har han spillet med en lang række kendte danske musikere, udgivet et album – og har et nyt på vej næste år:

”Min ambition er at kunne leve af det nu. Mit drive tidligere har været, at jeg bare elskede musik, for jeg er vokset op med musik, fra jeg var helt lille. Og nu har det udviklet sig, så jeg ikke kan se mig selv som noget andet end musiker. Jeg brænder virkelig for musikken og vil gerne stå på en scene og synge mit hjerte ud. Jeg vil vove den påstand, at jeg også føler mig klar til at tage det uden for Danmarks grænser,” siger Thomas Meilstrup.

Midt i december giver han julekoncert i Støberihallen i Hillerød med et band, han har sammensat:

”Det bliver en blanding af amerikanske og danske julesange, også egne sange. Gode amerikanske, lidt jazzede ting. Der bliver også nogle danske salmer og julesange i min fortolkning. Stilen er nok nærmest singer-song-pop-blues-agtigt, Ed Sheeran og Elton John-agtigt. Det er nok det, jeg kommer tættest på. Det er sange, som afspejler mig, og hvad jeg vil musisk.”

Musikalsk familie

Thomas Meilstrup kommer fra en musikalsk familie - moderen Gry Johansen er sanger, og faderen Per Meilstrup er producer. Så i bogstaveligste forstand er han vokset op i et hjem med klaver:

”Jeg begynder altid med melodierne. Jeg har det lidt svært med teksterne til at starte med. De kommer altid lidt senere, når jeg har funderet over det. Jeg har også nogle gode tekstforfatter-venner, som jeg nogle gange sidder og brainstormer med.” ”Melodierne kommer altid rigtig let til mig. Jeg har spillet klaver, fra jeg var helt lille, så jeg sætter mig over til klaveret og sidder der i et par timer, og lige pludselig er der en eller anden ide, der kommer. Så min musik har fokus på det melodiøse og det klangbare. Jeg vil gerne have, at det er nogle stærke, holdbare melodier, der går ind under huden, så det ikke bliver sådan noget konceptsangskriveri. Det skal også røre mig selv, før det kan røre andre.”

Hvor kommer inspirationen fra?

”Det lyder måske som en floskel, men brændstoffet til min musik er følelser, for eksempel kærlighed og venner og sanseindtryk. Jeg har også oplevet kærestesorger, og jeg har også oplevet konflikter i en eller anden afskygning. Hvis jeg var rigtig nede i en periode, så var den bedste måde at sætte mig ned og formidle de her følelser i en melodi og tekst. Så følte jeg ligesom, at jeg havde fået en closure på den her ting, jeg dealede med.”

”Jeg har det bedst med at skrive de her lidt stille sange og lidt ballade-agtige ting, selv om jeg også kan skrive up-tempo-ting.

”Jeg skriver bedst, når jeg enten er rigtig glad, eller når jeg er rigtig ked af det. Lige nu befinder jeg mig et sted, hvor alting er fint – så der kan godt være nogle faser, hvor der ikke kommer så meget. Men jeg har nu aldrig oplevet decideret skriveblokade.”

Prominente musikere

Thomas Meilstrup har spillet med mange prominente musikere i Danmark og stået på en række store scener. For eksempel har han spillet sammen med DR’s underholdningsorkester og DR’s bigband, optrådt i DR’s juleshow, sunget med Michael Carøe og været på juleturne i 2013 med Stig Rossen, hvor Thomas var gæstesolist. Allerede i 2009 sang han første gang sammen med Stig Rossen.

”Jeg har også indspillet et julealbum (My Sound of Christmas), som kan findes på Spotify og iTunes. Det var lidt tilfældigt, for jeg sang til en julekoncert i en kirke i Jylland, og så sad der en oliedirektør, som gerne ville sponsere min plade, og så indspillede jeg strygere i Prag og mixede det hele på Benny Anderssons studie i Stockholm.”

Thomas Meilstrup holder i øjeblikket et sabbatår – ”men måske bliver det 10 sabbatår”, for ambitionen er klar:

”Jeg skal til at starte min karriere op nu med mine egne sange, hvor det altså ikke er covers. Jeg vil gerne ud at ramme et lidt bredere publikum nu, så det ikke specielt er teenagepiger og lidt ældre mænd og kvinder. Jeg skal i studiet efter nytår. Jeg har skrevet omkring 20 sange nu, hvor jeg så vælger de tre eller fire bedste til en EP, og så producerer jeg dem, og så er ambitionen at udgive dem i første halvår af 2019.”

Julekoncert i Støberihallen 18. december. Billetter kan købes på Billetlugen.

Publiceret 03 December 2018 11:30