20. september kom besøgende nummer 1.000.000 ind ad døren og blev modtaget med blomster. Pressefoto

20. september kom besøgende nummer 1.000.000 ind ad døren og blev modtaget med blomster. Pressefoto

Kulturhavnen fejrer to års fødselsdag

Mandag 3. december byder man på bobler, skattejagt, lagkage og musik

Arrangement Kulturhavn Gilleleje fejrer to års fødselsdag på mandag 3. december med et stort program hele dagen for både børn og voksne. Blandt andet byder man på højtlæsning i biblioteket, skattejagt, lagkage, musik med kendt duo og langbordsmiddag med et glas gratis bobler.

Det har været to år med omfattende og mangeartede aktiviteter i det smukke kulturhus, skriver pr-gruppen for Kulturhavn Gilleleje i en pressemeddelelse.

Hver måned har budt på nye premierefilm, og et væld af foredrag og musikalske arrangementer har beriget livet for både fastboende, turister og sommerhusejere.

200 frivilliges indsats

De 200 frivillige i huset viser, hvor stor en opbakning Kulturhavnen har i Gilleleje blandt borgerne.

På kulturhavnens scener, Mezzaninen, Børnetrappen og Kulturbroen samt den store biografsal har i de forløbne to år en række markante musikere trykket den af, og de 'små' scener som Børnetrappen og Mixhjørnet har dannet rammer om foredrag flamencodans, debatarrangementer og meget andet.

Gilleleje bibliotek flyttede ved åbningen i 2016 fra Pyramiden ind i kulturhavnen. Og det har sat sine spor. De daglige besøgstal er tredoblede.

Og 20. september kl. 12.08 ankom besøgende nummer 1.000.000, Tage Nielsen, ind ad svingdøren og blev modtaget med musik og blomster.

Det detaljerede program for fødselsdagsfejringen kan ses på www.kulturhavngilleleje.dk.

jesl

Publiceret 01 December 2018 07:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV