Søndag 2. december viser Gilleleje Bio den kendte og elskede ballet 'Nøddeknækkeren' i en optagelse fra Zürichs Operahus. Pressefoto

Søndag 2. december viser Gilleleje Bio den kendte og elskede ballet 'Nøddeknækkeren' i en optagelse fra Zürichs Operahus. Pressefoto

Juleballet for børn og voksne

film Balletten 'Nøddeknækkeren' er en af verdens mest kendte (jule)balletter, og appellerer til både børn og voksne. Søndag 2. december kl. 15-18 viser Gilleleje Bio den i en optagelse fra Zürichs Operahus i 2017.

I de seneste år er 'Nøddeknækkeren' opført i Tivolis Koncertsal i begyndelsen af december af Den Kgl. Ballet og Tivolis Symfoniorkester. Den er en traditionsrig optakt til julen for en masse københavnerbørn.

Balletten henter sin handling fra den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann, der i 1816 skrev et (uhyggeligt) eventyr for voksne. Koreografen fra Zürich, Christian Spuck, har understreget det lidt uhyggelige og bizarre i forestillingen, men har naturligvis bevaret både 'Snefnugvalsen' og 'Sukkerfeens dans'. Så kom bare med julehumøret, skriver biografen i en pressemeddelelse.

Det er juleaften hos familien Stahlbaum, og der kommer gæster. En af dem er onkel Drosselmeier, som har gaver med. Til Clara medbringer han en stor nøddeknækker i form af en mand, som i løbet af natten bliver til en smuk prins.

Pris 160 kroner.

jesl

Publiceret 01 December 2018 11:30