Søndag 2. december viser Gilleleje Bio den kendte og elskede ballet 'Nøddeknækkeren' i en optagelse fra Zürichs Operahus. Pressefoto

Søndag 2. december viser Gilleleje Bio den kendte og elskede ballet 'Nøddeknækkeren' i en optagelse fra Zürichs Operahus. Pressefoto

Juleballet for børn og voksne

film Balletten 'Nøddeknækkeren' er en af verdens mest kendte (jule)balletter, og appellerer til både børn og voksne. Søndag 2. december kl. 15-18 viser Gilleleje Bio den i en optagelse fra Zürichs Operahus i 2017.

I de seneste år er 'Nøddeknækkeren' opført i Tivolis Koncertsal i begyndelsen af december af Den Kgl. Ballet og Tivolis Symfoniorkester. Den er en traditionsrig optakt til julen for en masse københavnerbørn.

Balletten henter sin handling fra den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann, der i 1816 skrev et (uhyggeligt) eventyr for voksne. Koreografen fra Zürich, Christian Spuck, har understreget det lidt uhyggelige og bizarre i forestillingen, men har naturligvis bevaret både 'Snefnugvalsen' og 'Sukkerfeens dans'. Så kom bare med julehumøret, skriver biografen i en pressemeddelelse.

Det er juleaften hos familien Stahlbaum, og der kommer gæster. En af dem er onkel Drosselmeier, som har gaver med. Til Clara medbringer han en stor nøddeknækker i form af en mand, som i løbet af natten bliver til en smuk prins.

Pris 160 kroner.

jesl

Publiceret 01 December 2018 11:30

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV