Esrum Kloster holder i år julemarked med fokus på dansk kunsthåndværk og kvalitetsprodukter til julebordet.

Esrum Kloster holder i år julemarked med fokus på dansk kunsthåndværk og kvalitetsprodukter til julebordet.

Kom til julemarked på Esrum

Klosteret satser i weekenden 30. november til 2. december på kvalitetsprodukter til julebordet og dansk kunsthåndværk

arrangement Den står ikke på nisser og julepynt, men derimod på ægte klosterprodukter, specialiteter fra bæredygtige fødevarenetværk og dansk kunsthåndværk, når Esrum Kloster holder julemarked 30. november kl. 12-20 og 1. og 2. december kl. 10-17.

På markedet kan man gå om bord i et væld af delikatesser hentet direkte hjem fra Frankrig og europæiske klostre.

Produkter fra munkene

Her kan man smage og købe råmælksoste, trappistøl, smørbare pâtéer, syltede frugter, marcipan og kager produceret af munkene selv og andre kvalitetsprodukter fra forskellige danske fødevarenetværk.

Man kan også finde den helt særlige julegave. Som noget nyt i år har klosteret inviteret et væld af danske kunsthåndværkere inden for i varmen. I Christian 4.’s gamle vandmølle vil de sælge deres design indenfor keramik, smykker, uldvarer, glas og meget andet.

Julecafé og foodtrucks

Man behøver heller ikke gå ikke sulten hjem fra julemarkedet, hvor julecaféen serverer måltider, der kan skylles ned med nytappet klosterøl. Man kan også vælge at gå om bord i de udendørs foodtrucks.

Julemarkedet byder på udsalg af delikatesser hentet hjem fra Frankrig.

Julemarkedet byder på udsalg af delikatesser hentet hjem fra Frankrig.

I Klostergården vil der desuden være historiske juleaktiviteter for hele familien, lover Esrum Kloster i en pressemeddelelse.

Der er gratis adgang til julemarkedet. Læs mere på www.esrum.dk.

jesl

Publiceret 30 November 2018 10:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs