Esrum Kloster holder i år julemarked med fokus på dansk kunsthåndværk og kvalitetsprodukter til julebordet.

Esrum Kloster holder i år julemarked med fokus på dansk kunsthåndværk og kvalitetsprodukter til julebordet.

Kom til julemarked på Esrum

Klosteret satser i weekenden 30. november til 2. december på kvalitetsprodukter til julebordet og dansk kunsthåndværk

arrangement Den står ikke på nisser og julepynt, men derimod på ægte klosterprodukter, specialiteter fra bæredygtige fødevarenetværk og dansk kunsthåndværk, når Esrum Kloster holder julemarked 30. november kl. 12-20 og 1. og 2. december kl. 10-17.

På markedet kan man gå om bord i et væld af delikatesser hentet direkte hjem fra Frankrig og europæiske klostre.

Produkter fra munkene

Her kan man smage og købe råmælksoste, trappistøl, smørbare pâtéer, syltede frugter, marcipan og kager produceret af munkene selv og andre kvalitetsprodukter fra forskellige danske fødevarenetværk.

Man kan også finde den helt særlige julegave. Som noget nyt i år har klosteret inviteret et væld af danske kunsthåndværkere inden for i varmen. I Christian 4.’s gamle vandmølle vil de sælge deres design indenfor keramik, smykker, uldvarer, glas og meget andet.

Julecafé og foodtrucks

Man behøver heller ikke gå ikke sulten hjem fra julemarkedet, hvor julecaféen serverer måltider, der kan skylles ned med nytappet klosterøl. Man kan også vælge at gå om bord i de udendørs foodtrucks.

Julemarkedet byder på udsalg af delikatesser hentet hjem fra Frankrig.

Julemarkedet byder på udsalg af delikatesser hentet hjem fra Frankrig.

I Klostergården vil der desuden være historiske juleaktiviteter for hele familien, lover Esrum Kloster i en pressemeddelelse.

Der er gratis adgang til julemarkedet. Læs mere på www.esrum.dk.

jesl

Publiceret 30 November 2018 10:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.