Christine A. Gejlsbjerg og Niels Lolle udstiller nye og ældre værker i Helsinge Kulturhus. Pressefoto

Christine A. Gejlsbjerg og Niels Lolle udstiller nye og ældre værker i Helsinge Kulturhus. Pressefoto

Olie, akryl og drikke-viser

udstilling Christine A. Gejlsbjerg og Niels Lolle udstiller i Helsinge Kulturhus de nyeste og ældre malerier i olie og akryl fra 3. til 28. december.

Der er fernisering lørdag 8. december kl. 14-, hvor koret Tørvetrillerne optræder med drikkeviser. Formanden for Nordkystfortællerne Karl Erik Frederiksen præsenterer udstillingen med indledende ord og en fortælling

Åbningstider mandag-fredag 9-17, lørdag 10-17 eller efter aftale med kunstnerne.

jesl

Publiceret 16 November 2018 21:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.