Er du også stødt på Frank? Han er besat af ugler

Frank Gardner Peters har en hobby, som de fleste 48-årige mænd ikke kan bryste sig af: Frank er vild med ugler og jul

Af
Stine Voigt de Klauman

ugleposten Når man træder ind i Franks hjem i Gilleleje går det hurtigt op for en, at der er flyttet en farverig fyr til byen. Frank Gardner Peters bruger det meste af sin tid på at lave ugler i trylledej, på lærred og i ler.

”Jeg kunne for eksempel ikke sove i nat, så stod jeg op og lavede alle de her ugler”, fortæller Frank og peger på vindueskarmen som en fyldt med ugler i trylledej, som endnu ikke er blevet farvelagt.

Til daglig arbejder Frank Gardner som socialpædagog på et børnehjem i Nordsjælland. Socialpædagog har han været de sidste 25 år, men det hele ændrer sig, da han for fem år siden begynder at arbejde med børn.

”Jeg var meget kreativ som barn, jeg tegnede meget blandt andet. Men da jeg så begynder at arbejde med børn, kommer det hele tilbage til mig. Jeg lavede julenisser i trylledej sammen med børnene, og så kom interessen stille og roligt”, fortæller han og uddyber; ”julen har altid været en speciel højtid i vores familie. Jeg kan huske, at min mor nærmest isolerede vores hus i julepynt i december måned, da jeg var barn”.

Men på et tidspunkt synes Frank alligevel, at han godt kunne tænke sig at lave noget andet end nisser, så kreativiteten ikke skulle begrænse sig til en enkelt måned om året. Derfor begynder han at lave ugler:

”Uglen er et funky dyr. Uglen symboliserer årvågenhed og visdom, selvom man faktisk ved, at den er lige så dum som alle andre fugle, og så er det en flot fugl, en fugl man ved er der et sted, men aldrig ser”.

En kreativ fremtid

Frank håber på at kunne få lov af at leve af at være kreativ. ”Jeg kunne godt tænke mig at finde et lokale i Gilleleje, hvor jeg kunne få lov at have værksted og samtidigt lave en butik, hvor man også ville kunne komme forbi til en kop kaffe, og så har jeg også en plan om at begynde at lave ting i glas”, fortæller han.

Indtil videre arbejder Frank fra hjemmet i Gilleleje og er blevet booket til en kreativ dag i en institution i Jylland, og i næste uge er der en familie i byen, der har booket ham hjem i det private til at skabe kreativ stemning.

Lige nu kan Franks Gardners værker findes på facebooksiden Frank Gardner Peters arts.

Frank er netop flyttet til Gilleleje for tre uger siden, og er allerede meget glad for sin beslutning. Han har boet i Sverige de sidste fem år, men da hans mor får en hjerneblødning, beslutter han sig for at flytte nærmere familien.

”Jeg kommer fra Ramløse oprindeligt, men fordi min far bor i Gilleleje, var det her jeg valgte at flytte hen, og jeg er blevet helt forelsket i byen. Folk er så hyggelige, og det virker virkelig som et aktivt tilvalg, at folk bor i byen. Her er en speciel stemning, jeg elsker at gå ved vandet med min hund, og så kan jeg bare mærke, at min puls falder så snart jeg kommer nord for Hillerød”, fortæller mens armene gestikulerer i det lille køkken.

Publiceret 16 November 2018 10:00