Er du også stødt på Frank? Han er besat af ugler

Frank Gardner Peters har en hobby, som de fleste 48-årige mænd ikke kan bryste sig af: Frank er vild med ugler og jul

Af
Stine Voigt de Klauman

ugleposten Når man træder ind i Franks hjem i Gilleleje går det hurtigt op for en, at der er flyttet en farverig fyr til byen. Frank Gardner Peters bruger det meste af sin tid på at lave ugler i trylledej, på lærred og i ler.

”Jeg kunne for eksempel ikke sove i nat, så stod jeg op og lavede alle de her ugler”, fortæller Frank og peger på vindueskarmen som en fyldt med ugler i trylledej, som endnu ikke er blevet farvelagt.

Til daglig arbejder Frank Gardner som socialpædagog på et børnehjem i Nordsjælland. Socialpædagog har han været de sidste 25 år, men det hele ændrer sig, da han for fem år siden begynder at arbejde med børn.

”Jeg var meget kreativ som barn, jeg tegnede meget blandt andet. Men da jeg så begynder at arbejde med børn, kommer det hele tilbage til mig. Jeg lavede julenisser i trylledej sammen med børnene, og så kom interessen stille og roligt”, fortæller han og uddyber; ”julen har altid været en speciel højtid i vores familie. Jeg kan huske, at min mor nærmest isolerede vores hus i julepynt i december måned, da jeg var barn”.

Men på et tidspunkt synes Frank alligevel, at han godt kunne tænke sig at lave noget andet end nisser, så kreativiteten ikke skulle begrænse sig til en enkelt måned om året. Derfor begynder han at lave ugler:

”Uglen er et funky dyr. Uglen symboliserer årvågenhed og visdom, selvom man faktisk ved, at den er lige så dum som alle andre fugle, og så er det en flot fugl, en fugl man ved er der et sted, men aldrig ser”.

En kreativ fremtid

Frank håber på at kunne få lov af at leve af at være kreativ. ”Jeg kunne godt tænke mig at finde et lokale i Gilleleje, hvor jeg kunne få lov at have værksted og samtidigt lave en butik, hvor man også ville kunne komme forbi til en kop kaffe, og så har jeg også en plan om at begynde at lave ting i glas”, fortæller han.

Indtil videre arbejder Frank fra hjemmet i Gilleleje og er blevet booket til en kreativ dag i en institution i Jylland, og i næste uge er der en familie i byen, der har booket ham hjem i det private til at skabe kreativ stemning.

Lige nu kan Franks Gardners værker findes på facebooksiden Frank Gardner Peters arts.

Frank er netop flyttet til Gilleleje for tre uger siden, og er allerede meget glad for sin beslutning. Han har boet i Sverige de sidste fem år, men da hans mor får en hjerneblødning, beslutter han sig for at flytte nærmere familien.

”Jeg kommer fra Ramløse oprindeligt, men fordi min far bor i Gilleleje, var det her jeg valgte at flytte hen, og jeg er blevet helt forelsket i byen. Folk er så hyggelige, og det virker virkelig som et aktivt tilvalg, at folk bor i byen. Her er en speciel stemning, jeg elsker at gå ved vandet med min hund, og så kan jeg bare mærke, at min puls falder så snart jeg kommer nord for Hillerød”, fortæller mens armene gestikulerer i det lille køkken.

Publiceret 16 November 2018 10:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs