Bernsteins 100 år fejres i Tisvilde Bio

Koncertforedrag Lørdag 24. november kl. 15-17 holder Tisvilde Bio foredragskoncert om den karismatiske dirigent, komponist, pianist og underviser Leonard Bernstein, som har 100 års jubilæum i år.

Bernstein er den nok største klassiske amerikanske dirigent og komponist, som inspireret dels af sine jødiske rødder og dels jazzens verden formåede at skabe et nyt klangbillede i den klassiske musik.

Rie Forsell og Anders Magelund vil spille uddrag af Bernsteins sange og klaverstykker og undervejs fortælle om hans farverige musik og liv.

Rie Forsell er mezzosopran, uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun synger klassiske koncerter dels som solist og i kammerensembler.

Anders Magelund har studeret klassisk klaver og komposition samme sted og optræder jævnligt som kammermusiker og akkompagnatør.

Billetter 80 kr. bestilles på www.tisvildebio.dk.

jesl

Publiceret 15 November 2018 15:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.