Brugerne har taget godt imod konceptet 'Lørdagsmusik i Biblioteket' med en uhøjtidelig ramme, hvor der er mulighed for dialog med musikerne. 17. november er turen kommet til Rocks’n Gravel. Pressefoto

Brugerne har taget godt imod konceptet 'Lørdagsmusik i Biblioteket' med en uhøjtidelig ramme, hvor der er mulighed for dialog med musikerne. 17. november er turen kommet til Rocks’n Gravel. Pressefoto

Rocks’n Gravel spiller country and folk

musik Lørdag 17. november kl. 11-13 præsenterer Helsinge Bibliotek efterårets sidste bud på 'Lørdagsmusik i Biblioteket'. Denne gang er det den nordsjællandske gruppe Rocks’n Gravel, der spiller country and folk.

Rocks’n Gravel spiller ifølge en pressemeddelelse et mix af musik, der centrerer sig om country og folk i bred forstand.

Bandet har mere end tre årtier på bagen. Med diverse akustiske og elektriske strengeinstrumenter leverer de deres helt særegne versioner af kendte og ukendte sange fra mestendels den amerikanske sangskat, men også eget materiale er med i deres repertoire.

Helsinge Bibliotek har dette efterår med en varieret palet præsenteret 'Lørdagsmusik i Biblioteket' fast en gang om måneden. Intentionen er i videst mulige omfang at præsentere lokale musikere.

Lørdagsmusik i Biblioteket genoptages i det nye år. Biblioteket kan allerede nu løfte sløret for januar måneds lørdagsmusik, hvor det er guitaristen Finn Olafsson, der sørger for den musikalske ramme.

jbe

Publiceret 14 November 2018 21:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs