Skuespiller Iris Bry i 'Vogterne'

Skuespiller Iris Bry i 'Vogterne'

Historiske film i Tisvilde Bio

Biograf 'Vogterne' foregår på en gård i Frankrig i 1915 under 1. verdenskrig. Mændene kæmper i krigens grusomhed og kvinderne skal få samfundet til at fungere. Nogle bliver mere selvstændige, andre bliver mere løsslupne. På gården forsøger den ældre kvinde, Hortense, at holde på formerne og traditionerne. mens de yngre kvinder får lov til at prøve lidt frigørelse. Det bliver dog kun en smagsprøve på frigørelse, som slutter da krigen slutter. Nathalie Beye, Laura Smet og Iris Bry har de bærende roller.

Filmen vises 14., 16. og 18. nov. kl. 20, 16. nov. kl. 15.

'Bohemian Rhapsody' er historien om Queen og forsanger Freddie Mercury. Freddie startede Queen i 70’erne, hvor han udfordrede sangtraditionen og fik Queen som band til hele tiden at stræbe efter noget vildere og større. Med sangen Bohemian Rhapsody nåede Queen højt på alle verdenens hitlister. Freddie udfordrede også i privatlivet traditionerne i en tid hvor bøsser enten var usynlige eller blev betragtet med misbilligelse.

Denne film vises 15. og 17. nov. kl. 20, 18. nov. kl. 16

Publiceret 13 November 2018 16:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs