Skuespiller Iris Bry i 'Vogterne'

Skuespiller Iris Bry i 'Vogterne'

Historiske film i Tisvilde Bio

Biograf 'Vogterne' foregår på en gård i Frankrig i 1915 under 1. verdenskrig. Mændene kæmper i krigens grusomhed og kvinderne skal få samfundet til at fungere. Nogle bliver mere selvstændige, andre bliver mere løsslupne. På gården forsøger den ældre kvinde, Hortense, at holde på formerne og traditionerne. mens de yngre kvinder får lov til at prøve lidt frigørelse. Det bliver dog kun en smagsprøve på frigørelse, som slutter da krigen slutter. Nathalie Beye, Laura Smet og Iris Bry har de bærende roller.

Filmen vises 14., 16. og 18. nov. kl. 20, 16. nov. kl. 15.

'Bohemian Rhapsody' er historien om Queen og forsanger Freddie Mercury. Freddie startede Queen i 70’erne, hvor han udfordrede sangtraditionen og fik Queen som band til hele tiden at stræbe efter noget vildere og større. Med sangen Bohemian Rhapsody nåede Queen højt på alle verdenens hitlister. Freddie udfordrede også i privatlivet traditionerne i en tid hvor bøsser enten var usynlige eller blev betragtet med misbilligelse.

Denne film vises 15. og 17. nov. kl. 20, 18. nov. kl. 16

Publiceret 13 November 2018 16:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.