Unge fra Råde Kors Center Gribskov har blandt andet været på workshop hos The Commedia School. Pressemeddelelse

Unge fra Råde Kors Center Gribskov har blandt andet været på workshop hos The Commedia School. Pressemeddelelse

Røde Kors Børnecenter lukker

Flygtninge Røde Kors Børnecenter i Græsted siger farvel og tak for 25 år med børn og unge alene på flugt. Det sker med en afskedsreception lørdag 6. oktober fra klokken 14 til 17.

"Udlændingestyrelsen har bedt Røde Kors om at lukke Børnecenter Gribskov med udgangen af året på grund af det lave indrejsetal. Opgaven med at modtage børn, der ankommer til Danmark uden voksen ledsager, skal fremover varetages i Sandholm, som også drives af Røde Kors. Udlændingestyrelsen samler således alle modtageopgaver i Center Sandholm. Udlændingestyrelsen oplyser, at modtagelsen af uledsagede vil være adskilt fra modtagelsen af voksne. Afviklingen gennemføres i år og derefter vil Center Gribskov stå tomt men klar til brug som beredskab," skriver Røde Kors Børnecenter Gribskov i en pressemeddelelse.

Til farvel-festen spiller Nødhjælpsorkestret blandt andet spiller, og Turning Tables viser film, som tidligere beboere har lavet på medieværksteder i Anneberg og Gribskov.

Kapp

Publiceret 11 October 2018 17:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs