Haregabsvej 15A koster 85 mio. kr. Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Haregabsvej 15A koster 85 mio. kr. Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Har du råd? Her er Danmarks dyreste huse

Danmarks andendyreste bolig ligger ved Esbønderup

beliggenhed 50-60-70-80-90.

Det kan lyde som noget, man råber, mens man iført badetøj holder ungerne i hånden og prøver at lære dem ti-tabellen synkront med hop i poolen.

Sidder de små tabeller efterhånden godt nok fast, kan det være, at næste punkt på skemaet er at lære at sætte nogle flere nuller bagpå - helt nøjagtigt seks styks. For det er nemlig, hvad der skal til for at nå op i nærheden af de ejendomme, der for øjeblikket kan kalde sig Danmarks dyreste.

For 90 millioner kroner kan du således blive ejer af landets p.t. dyreste hus, mens der skal 85 tilsvarende til at få fingrene i det næstdyreste. Det skriver Boliga.dk.

Græsted og Faaborg

Og selvom Københavns nordligste nabokommuner som regel tager disse titler hjem, må whiskybæltet for øjeblikket vige den absolutte topplads til fordel for Græsted og Faaborg.

Her er Danmarks dyreste huse

5. Vedbæk Strandvej 344, Vedbæk. 593 kvadratmeter er, hvad du får, hvis du skriver under nederst på skødet til Danmarks for øjeblikket femtedyreste ejendom.

Villaen ligger direkte ud til Øresund med udsigt til Hven, og derudover byder ejendommen også på en hall, opholdstue, opvarmet swimmingpool og fitnessrum - foruden en atriumgård med fire springvand og en garage med plads til tre biler.

Huset koster 55 millioner kroner.

Næsten nabo til Løkke

4. Nybrovej 395, Lyngby. Samtidig med at du bliver ejer af Danmarks fjerdedyreste hus, bliver du også næsten-nabo til Statsministerens officielle embedsbolig i Lyngby lige nord for København.

Huset koster 68 millioner kroner.

3. Vedbæk Strandvej 328, Vedbæk. Danmarks tredjedyreste ejendom ramte oprindeligt markedet i 2014 med en pris på 120 millioner, hvilket gjorde adressen til en af de dyreste, der nogensinde har været udbudt til salg i landet. I dag er ejendommen gennemgribende renoveret og med en lidt mindre grund, der til gengæld også ligger ud til Øresund. Huset koster 75 millioner kroner.

2. Haregabsvej 15A, Græsted. Haregabsgaard i Nordsjælland er Danmarks for øjeblikket næstdyreste ejendom, og er det her, du i fremtiden vil have dit navn stående på hoveddøren, er der noget, der taler særligt for, at du godt kan lide heste.

Landejendommen, der ligger lige nord for Esrum Sø, er nemlig forsynet med en firelænget staldbygning med glasoverdækket ridebane, 27 hestebokse, saddelrum, lounge - og så er der blandt andet også ti almindelige folde. For de tobenede er der derimod en hovedbygning på 720 kvadratmeter fra 2002 med blandt andet biograf og vinkælder.

Landejendommen koster 85 millioner kroner.

248 hektar grund

1. Østergyden 3A, Faaborg. Der er langt til landets klassiske højdespringer-områder og naboerne i øvrigt - for Danmarks dyreste ejendom, Nakkebølle Gods, ligger på en grund, der er 2.478.148 kvadratmeter - eller hvad der svarer til 248 hektar - stor.

Godset ligger i første række til Nakkebølle Fjord ved det sydfynske øhav. Landejendommen koster 90 millioner kroner.

Publiceret 11 October 2018 11:30

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs