Udstillingsgruppen i Kulturhavn Gilleleje søger værker af lokale kunstnere til en kommende udstilling. Pressefoto

Udstillingsgruppen i Kulturhavn Gilleleje søger værker af lokale kunstnere til en kommende udstilling. Pressefoto

Efterlyser lokale kunstnere

udstilling Kulturhavn Gilleleje vil igen i år invitere lokale kunstnere til at udstille et værk. I år er der tre temaer: 'Lyset/havet/havnen', 'portrætter/persontyper' og 'flygtninges univers'.

For at komme i betragtning til udstillingen skal man have bopæl i Gribskov Kommune, udtrykke sig kunstnerisk, for eksempel med maleri, akvarel, tegning, foto eller skulptur og indpasse værket til et af de tre temaer med et mål på maksimalt 110 x 80 cm. Interesserde kan indsende et digitalt billede af værket til udstilling@kulturhavngilleleje.dk inden 19. oktober med oplysninger om valgt tema og højde-/breddemål samt navn, adresse, telefonnummer og email.

Udstilles fra 15. december

Udstillingsgruppen i Kulturhavn Gilleleje udvælger de udstillede værker, både ud fra hensyn til pladsen og for at skabe en varieret helhed.

Kunstnerne vil blive kontaktet efter første udvælgelsesrunde i november.

Udstillingen vil kunne ses i Kulturhavnen fra 15. december med fernisering kl. 16 og til 17. februar.

jesl

Publiceret 11 October 2018 21:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs