Arne Würgler er kendt for venstrefløjens store hit: Røde Wilfred og han har også været de danske sangskriveres formand gennem en menneskealder.

Arne Würgler er kendt for venstrefløjens store hit: Røde Wilfred og han har også været de danske sangskriveres formand gennem en menneskealder.

Koncert med Arne Würgler

koncert Arne Würgler gæster Gilleleje Bio onsdag 17. oktober kl. 20.

Her vil han vil fortælle og synge om dengang, unge drømte om at lave verden om. Og om hvordan det siden gik...

Som ung forelskede Würg-ler sig i de gamle danske sange og svor altid at synge på dansk. Der vil blive rig lejlighed til nostalgisk genopfriskning af tidens vigtige sange fra vor fælles historie fra 60´ernes og 70´ernes oprør med pandebånd, kollektiver og fri kærlighed, EF afstemning, store demonstrationer, krig, krise, klassekamp og kærlighed. For som Würgler siger: 'Vi er selv historie'.

Peptalk

Forestillingen kalder han 'Det begynder med hinanden', og det bliver en musikalsk peptalk med masser af musik og humor, hvor der lægges vægt på publikums aktive medvirken.

Arne Würgler var oprindelig bassist i datiden førende beat- og rockgrupper: 'Burnin Red Ivanhoe', 'Pan' og 'Blast Furnace'. Senere indledte han et årelangt samarbejde med sangeren Benny Holst.

-vik

Publiceret 10 October 2018 16:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs