EU-kommissær Margrethe Vestager besøger rådhuset i Gribskov 12. oktober for at tale om EU's udfordringer og Europas fremtid. Pressefoto

EU-kommissær Margrethe Vestager besøger rådhuset i Gribskov 12. oktober for at tale om EU's udfordringer og Europas fremtid. Pressefoto A(C) Olli Geibel - All Rights Reserved

Gratis adgang: Margrethe Vestager kommer til Gribskov

politik Fredag 12. oktober kl. 17.30-18.30 kan man i byrådssalen på Gribskov Kommunes rådhus høre EU-kommissær Margrethe Vestager fortælle om EU-kommissionens arbejde og om hendes job som konkurrencekommissær.

Hvad sker der efter de mange valg i Europa? Hvor står Europa efter valgene i Frankrig og Tyskland - og senest valget i Italien? Hvad kan vi forvente, når UK senest 29. marts 2019 udtræder af EU? Og hvilken betydning har handelssamarbejdet med USA?

Spørgsmålene er mange, og Europabevægelsen i Nordsjælland har bedt Margrethe Vestager komme og give sit bud på de udfordringer, som ligger i det europæiske samarbejde.

Margrethe Vestager vil endvidere fortælle om de lovgivningsmæssige initiativer, som kommissionen arbejder med og den betydning, de eventuelle kommende bestemmelser vil have for medlemslandene - også Danmark.

Diskussion bagefter

Efter en pause ledes diskussionen til ca. kl. 19.30 af formand for Europabevægelsen i Nordsjælland Flemming Thornæs. Gratis adgang.

jesl

Publiceret 10 October 2018 14:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs