Den danske sygeplejerske Birgit Bonnichsen har sat gang i et projekt med dyrkning af økologisk bomuld i den fattige del af Uganda. Pressefoto

Den danske sygeplejerske Birgit Bonnichsen har sat gang i et projekt med dyrkning af økologisk bomuld i den fattige del af Uganda. Pressefoto

Bomuld som vejen ud af fattigdom i Uganda

foredrag Den danske sygeplejerske Birgit Bonnichsen var i fem måneder i 2011 udstationeret som frivillig på et børnehjem i Uganda.

Tirsdag 16. oktober kl. 15.30 fortæller Birgit Bonnichsen i Mixhjørnet i Gilleleje Bibliotek om sin tid i Uganda, og hvorledes projektet White Nile Cotton blev til.

Med udspring i den enorme fattigdom i landet satte hun gang i et projekt med dyrkning af økologisk bomuld, som skulle give mulighed for vækst i området.

Bomulden dyrkes økologisk i det fattige nordvestlige Uganda med vand fra himlen, det høstes nænsomt og renses, og derefter bliver det spundet på spinderokke fra Danmark.

Se, duft, mærk - og køb

Efterfølgende håndfarves garnet i Danmark af Birgit Bonnichsen, og det sælges bl.a. på danske markeder. Ved foredraget kan man se, dufte og mærke det helt unikke bløde garn, som det også vil være muligt at købe af.

Der er gratis adgang til foredraget.

jesl

Publiceret 10 October 2018 17:00

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp