Den danske sygeplejerske Birgit Bonnichsen har sat gang i et projekt med dyrkning af økologisk bomuld i den fattige del af Uganda. Pressefoto

Den danske sygeplejerske Birgit Bonnichsen har sat gang i et projekt med dyrkning af økologisk bomuld i den fattige del af Uganda. Pressefoto

Bomuld som vejen ud af fattigdom i Uganda

foredrag Den danske sygeplejerske Birgit Bonnichsen var i fem måneder i 2011 udstationeret som frivillig på et børnehjem i Uganda.

Tirsdag 16. oktober kl. 15.30 fortæller Birgit Bonnichsen i Mixhjørnet i Gilleleje Bibliotek om sin tid i Uganda, og hvorledes projektet White Nile Cotton blev til.

Med udspring i den enorme fattigdom i landet satte hun gang i et projekt med dyrkning af økologisk bomuld, som skulle give mulighed for vækst i området.

Bomulden dyrkes økologisk i det fattige nordvestlige Uganda med vand fra himlen, det høstes nænsomt og renses, og derefter bliver det spundet på spinderokke fra Danmark.

Se, duft, mærk - og køb

Efterfølgende håndfarves garnet i Danmark af Birgit Bonnichsen, og det sælges bl.a. på danske markeder. Ved foredraget kan man se, dufte og mærke det helt unikke bløde garn, som det også vil være muligt at købe af.

Der er gratis adgang til foredraget.

jesl

Publiceret 10 October 2018 17:00

SENESTE TV

Kisser og Søren kommer og underholder

Show Det populære par Kisser og Søren besøger Helsinge Pensionistforening fredag 18. januar.

"Kisser og Søren er lig med ægte dansk folkelig underholdning og er et sikkert hit med deres brede repertoire. Det hele bliver serveret med et glimt i øjet og smil på læben i et behageligt lydniveau. Kisser og Søren har hurtigt opnået en status samt stor respekt som foregangs"mænd" for den ægte danske populær musik. Ingen har formået så hurtigt at slå sig fast i det danske publikum som Kisser og Søren med deres finurlige tekster og iørefaldende melodier. Det er dansk, det er pop og særdeles medrivende," skriver Helsinge Pensionistforening i en pressemeddelelse.

Man kan opleve Kisser og Søren i Café Appetit, Helsingegården 18. januar kl. 14.30. Der er gratis adgang for pensionistforeningens medlemmer, og tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp