Frede Christoffersens maleri af Gammel Torv og Strøget og med den førstesalsrestaurant, der få år senere blev til Shanghai (som blev etableret af en kineser fra Tisvildeleje.

Frede Christoffersens maleri af Gammel Torv og Strøget og med den førstesalsrestaurant, der få år senere blev til Shanghai (som blev etableret af en kineser fra Tisvildeleje.

Munter auktion i Tisvildeleje

kunst Det er billeder for enhver smag og enhver pengepung, der kommer under hammeren, når Galleri Elander på Banevej i Tisvildeleje holder efterårets 'Munter Kunstauktion' på den første dag i efterårsferien lørdag 13. oktober.

Der er værker af både Jørgen Nash og Lis Zwick og en vintageplakat for tobak fra FDB. Der er også en blyantstegning af Simon Simonsen, som er lavet i Rom i 1868.

Simonsen hører til 1800-tallets guldaldermalere og er udråbt til Danmarks største dyremaler. Et andet klenodie er er lille træskæretryk fra slutningen 1800-tallet af den schweitisk/franske kunstner Felix Vallotton, som forestiller et portræt af en ukendt mand.

Vovet afdeling

I den mere vovede afdeling er en plakat til udstillingen 'Erotik Art' fra 1969 af den hollandske maler Karel Appel, ligesom der er et maleri af københavnermaleren Frede Christoffersen, der forestiller Gammel Torv og Strøget.

Der er omkring 30 værker på auktion.

Auktionen starten kl. 12.00, og der er gennemsyn fra kl. 11.00, hvor der også serveres et glas vin.

-vik

Publiceret 09 October 2018 18:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs