13.000 skolebørn deltog i Venskabsløbet sidste år.

13.000 skolebørn deltog i Venskabsløbet sidste år.

Bjørnehøjskolen løber for at hjælpe andre

indsamling Fredagen før efterårsferien vil 300 skoleelever fra Bjørnehøjskolen snøre løbeskoene og deltage i Venskabsløbet, der arrangeres af Call me og Red Barnet. Jo længere, eleverne løber, desto flere penge samler de ind til udsatte børn. Hver eneste kilometer tæller, når eleverne på Bjørnehøjskolen løber for at hjælpe andre børn i Danmark og resten af verden.

Dermed har den traditionsrige 'Skolernes Motionsdag', som har eksisteret siden 1982, fået en ekstra dimension på Bjørnehøjskolen.

Venskabsløbet havde sidste år deltagelse af 13.000 skolebørn over hele landet, og de samlede lige over 780.000 kroner ind i denne gode sags tjeneste.

Kontakt til sponsorer

På forhånd har eleverne lavet sponsorkontrakter med for eksempel forældre, bedsteforældre, tanter, naboer og det lokale erhvervsliv om at donere penge pr. tilbagelagt runde.

"Vi er glade og imponerede over det engagement, som elever og lærere over hele landet lægger i Venskabsløbet," siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

-vik

Publiceret 09 October 2018 14:57

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs