'Maria by Callas' er en dokumentarfilm om den største operadiva af alle. Filmen er instrueret af Tom Volf og er baseret på Maria Callas’s egne smalfilm, breve og interviews. Pressefoto

'Maria by Callas' er en dokumentarfilm om den største operadiva af alle. Filmen er instrueret af Tom Volf og er baseret på Maria Callas’s egne smalfilm, breve og interviews. Pressefoto

Operadiva og sidste Afdeling Q i Tisvilde Bio

Den lokale biograf har premiere på 'Journal 64' og byder på dokumentar om Maria Callas

film 'Journal 64' er baseret på Jussi Adler-Olsens succesroman af samme navn, og er den sidste thriller i den store serie om Afdeling Q med det kendte makkerpar Carl Mørck og Assad.

'Journal 64' er instrueret af Christoffer Boe, som er ny i sammenhængen, og der er store forventninger til ham. De tre første film om Afdeling Q solgte over to mio. billetter alene i Danmark.

Hovedrollerne spilles som altid af Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares.

Filmen vises 4.-9. oktober kl. 20.

Den sårbare diva

'Maria by Callas' er en dokumentarfilm om den største operadiva af alle, Maria Callas. Filmen er instrueret af Tom Volf og er baseret på Maria Callas’s egne smalfilm, breve og interviews.

Filmen viser den store operadiva og det sårbare menneske, der er inden i divaen – divaen lykkes, men mennesket mislykkes, og Maria Callas dør kun 57 år gammel. Hovedpersonens stemninger er knyttet op på de vidunderlige partier, som hun skabte.

Filmen vises 3. oktober kl. 20, 5. oktober kl. 15 og 6. oktober kl. 16.

jesl

Publiceret 07 October 2018 14:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs