DDS Holbos fem mands patrulje gennemførte Danmarks hårdeste spejderløb forrige weekend. Pressefoto

DDS Holbos fem mands patrulje gennemførte Danmarks hårdeste spejderløb forrige weekend. Pressefoto

50 km til fods om natten med banditter efter sig

En patrulje fra DDS Holbo Spejderne med i spejderløbet Nathejk

Over 600 forventningsfulde spejdere fra hele landet stillede forrige weekend til start i Korsør på Danmarks største og hårdeste spejderløb Nathejk, og blandt dem var fem seje drenge fra DDS Holbo Spejderne i Helsinge.

Så snart starten gik, blev patruljerne i rollen som valgobservatører kastet ud i et drama i det lille, fiktive land Boskovia. Omgivet af brændende bygninger, togvogne og biler afslørede de 155 patruljer hurtigt, at præsident Slambért var i gang med at nedkæmpe al politisk modstand i landet.

Derefter måtte spejderne flygte ud i den våde og blæsende septembernat med præsidentens sikkerhedstyrker i hælene. Det blev til en flugt på et halvt hundrede kilometer ad små markveje, stier, gennem skove og over åer og stubmarker uden hjælp fra andre.

Avanceret fangeleg

De 638 spejdere på 12-16 år sneg sig gennem natten på flugt fra de mere end hundrede 'banditter', som prøvede at fange patruljerne for at finde de beviser, de havde gemt i deres rygsække.

Løbet er nemlig en slags avanceret fangeleg, hvor spejderne smugler hemmelige ting i deres oppakning og sniger sig afsted i små patruljer for at undgå at blive opdaget og få deres oppakning gennemrodet.

Banditterne blev spillet af lige over 100 ældre spejdere på cykler og i biler , og godt 30 timer og mange vabler senere, kom de udmattede spejdere i mål på en skole i Glumsø .

Holbos patrulje kom i mål natten til søndag og havde ikke sovet mange timer i løbet af turen:

"Det er noget af det allerhårdeste, jeg nogensinde har deltaget i, men samtidig er det så fedt at kæmpe sig gennem Nathejk sammen sine kammerater fra patruljen og prøve at undgå at blive fanget," fortæller Ruben i en pressemeddelelse fra DDS Holbo.

Fik Nathejk-mærket

547 af de startende 638 spejdere kom hele vejen til mål på egen hånd, mens resten måtte udgå på grund af skader og udmattelse og blev fragtet til løbets hovedkvarter i Glumsø.

Alle de spejdere, der klarede sig gennem strabadserne inden klokken 04 søndag nat, blev belønnet med det eftertragtede Nathejk-mærke til uniformen.

jesl

Publiceret 05 October 2018 14:00