DDS Holbos fem mands patrulje gennemførte Danmarks hårdeste spejderløb forrige weekend. Pressefoto

DDS Holbos fem mands patrulje gennemførte Danmarks hårdeste spejderløb forrige weekend. Pressefoto

50 km til fods om natten med banditter efter sig

En patrulje fra DDS Holbo Spejderne med i spejderløbet Nathejk

Over 600 forventningsfulde spejdere fra hele landet stillede forrige weekend til start i Korsør på Danmarks største og hårdeste spejderløb Nathejk, og blandt dem var fem seje drenge fra DDS Holbo Spejderne i Helsinge.

Så snart starten gik, blev patruljerne i rollen som valgobservatører kastet ud i et drama i det lille, fiktive land Boskovia. Omgivet af brændende bygninger, togvogne og biler afslørede de 155 patruljer hurtigt, at præsident Slambért var i gang med at nedkæmpe al politisk modstand i landet.

Derefter måtte spejderne flygte ud i den våde og blæsende septembernat med præsidentens sikkerhedstyrker i hælene. Det blev til en flugt på et halvt hundrede kilometer ad små markveje, stier, gennem skove og over åer og stubmarker uden hjælp fra andre.

Avanceret fangeleg

De 638 spejdere på 12-16 år sneg sig gennem natten på flugt fra de mere end hundrede 'banditter', som prøvede at fange patruljerne for at finde de beviser, de havde gemt i deres rygsække.

Løbet er nemlig en slags avanceret fangeleg, hvor spejderne smugler hemmelige ting i deres oppakning og sniger sig afsted i små patruljer for at undgå at blive opdaget og få deres oppakning gennemrodet.

Banditterne blev spillet af lige over 100 ældre spejdere på cykler og i biler , og godt 30 timer og mange vabler senere, kom de udmattede spejdere i mål på en skole i Glumsø .

Holbos patrulje kom i mål natten til søndag og havde ikke sovet mange timer i løbet af turen:

"Det er noget af det allerhårdeste, jeg nogensinde har deltaget i, men samtidig er det så fedt at kæmpe sig gennem Nathejk sammen sine kammerater fra patruljen og prøve at undgå at blive fanget," fortæller Ruben i en pressemeddelelse fra DDS Holbo.

Fik Nathejk-mærket

547 af de startende 638 spejdere kom hele vejen til mål på egen hånd, mens resten måtte udgå på grund af skader og udmattelse og blev fragtet til løbets hovedkvarter i Glumsø.

Alle de spejdere, der klarede sig gennem strabadserne inden klokken 04 søndag nat, blev belønnet med det eftertragtede Nathejk-mærke til uniformen.

jesl

Publiceret 05 October 2018 14:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs