Kasper Skafte udstiller sine billeder fyldt med kraft og blændende koloristiske farver i Galleri Tibirke fra 22. september. Pressefoto

Kasper Skafte udstiller sine billeder fyldt med kraft og blændende koloristiske farver i Galleri Tibirke fra 22. september. Pressefoto

Kasper Skafte og Bene Riemer i Galleri Tibirke

udstilling Lørdag 22. september er der fernisering i Galleri Tibirke over årets sidste udstilling, som er med billedkunstner Kasper Skafte og keramiker Bene Riemer som nye gæsteudstillere.

Kasper Skafte har en baggrund som selvlært kunstner,hvor han begyndte at male i 1990, men også har fulgt flere semestre på Københavns Kunstskole. Siden er det blevet til udstillinger både i Danmark og udlandet.

"Kaspers billeder er fyldt med kraft og blændende koloristiske farver. Med sin forståelse for komposition og farve, udtrykker han sin indre kraft, men også følsomhed og sårbarhed," skriver Galleri Tibirke i en pressemeddelelse.

Kasper Skafte lader sig inspirerer af mennesker, især ansigter, og har hentet inspiration fra sine rejser til blandt andet Ægypten og Indien.

Keramiker Bene Riemer er tilbage i galleriet. Hun laver brugsting og unika i farverigt stentøj og i det hvide porcelænsler. I produktionen eksperimenterer hun med forskellig dekoration og former.

Udstillingen i Galleri Tibirke, Absalonsvej 2, Tibirke Sand slutter 21. oktober.

jesl

Publiceret 21 September 2018 20:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs