Der er Åbent Landbrug på Kollerødgård i Græsted 16. September. Pressefoto

Der er Åbent Landbrug på Kollerødgård i Græsted 16. September. Pressefoto

Landmand og ismejeri er klar til Åbent Landbrug

Der er Åbent Landbrug på Kollerødgård i Græsted

Landbrug Det er søndag 16. september, at flere end 50 landmænd inviterer indenfor til Åbent Landbrug. Sidste år besøgte flere end 96.000 børn og voksne Åbent Landbrug, og i år bliver der igen rig mulighed for at blive klogere på, hvordan vores fødevarer bliver produceret, og hvordan hverdagen ser ud for en dansk landmand. En af landmændene er Carsten Vestergaard, der driver Kollerødgård i Græsted sammen med sin kone Gitte.

Carsten og Gitte Vestergaard elsker at vise gården frem. Det er syvende gang, at Gitte og Carsten Vestergaard byder indenfor til Åbent landbrug. Det gør de, fordi de mener, at det er en vigtig opgave at formidle, hvordan vores fødevarer bliver til:

”Vi er stolte af at producere fødevarer til hele verden. Vi vil gerne vise dem, som ikke kender så meget til dansk landbrug, hvordan det fungerer. Vi vil klæde danskerne på, så de selv kan tage stilling til den mad, de spiser, på et oplyst grundlag,” siger de.

Kapp

Publiceret 14 September 2018 14:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs