Poul Blomgren bestyrer den nye aktivitet 'Blistrup spiser sammen' i medborgerhuset den sidste søndag i månederne. Pressefoto

Poul Blomgren bestyrer den nye aktivitet 'Blistrup spiser sammen' i medborgerhuset den sidste søndag i månederne. Pressefoto

Jubilæumsfest i Blistrup Medborgerhus

arrangementer Blistrup Medborgerhus har udgivet sit program for den kommende sæson med et væld af aktiviteter med noget for enhver smag.

I anledning af, at det er 40 år siden, medborgerhuset blev taget i brug, indledes sæsonen med en stor jubilæumsfest med spisning og dans fredag 28. september.

Sin anden sæson

Følgende søndag går den populære musikcafé ind i sin anden sæson, hvor cafeen får besøg af dygtige musikere. Den vil være åben den sidste søndag i måneden.

En nyhed er 'Blistrup spiser sammen', som holdes kl. 18-20 den sidste søndag i månederne fra oktober til marts. For 50 kr. kan man nyde et godt måltid mad sammen med naboer og andet godtfolk. Man tilmelder sig via MobilPay til Poul Blomgren senest to dage før.

Herudover arrangeres i løbet af sæsonen en række spiseaftener med foredrag af bl.a. Lone Hertz. Desuden indeholder bridgeklub på mandage, folkedans på tirsdage, pensionistklub og bankospil på torsdage.

Det fulde program kan ses på www.blistrupmedborger.dk.

jesl

Publiceret 14 September 2018 19:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs