Tag med på temacykeltur i september. Pressefoto

Tag med på temacykeltur i september. Pressefoto

Sidste temacykeltur med Klimagruppen i år

Fritid Så er der temacykeltur. Temaet for turen fredag 14. september er overordnet ”permakultur” eksempliciferet med besøg hos Nicolas Alstrup, der har en vision om en bæredygtig, miljø- og klimavenlig økolandsby ved Esrum, hvor jorden dyrkes efter permakulturprincipper.

Nicolas Alstrup vil fortælle om sin vision, og de knaster han møder på vejen. Vi ser på, hvad han har opnået indtil nu i form af skovhave. Kirsten Gamst-Nielsen fortæller om permakulturprincipperne og design af permakulturprojekter.

Turen starter på Græsted Syd Station klokken 14.30. I roligt tempo cykler deltagerne ad cykelsti 5,5 kilometer til Tingbakken 18 i Esbønderup, hvor vi er fremme senest klokken15.00.

Besøget varer omkring 90 minutter.

Hjemturen går samme vej for dem, der ønsker det, men ellers er det planen, at deltagerne cykler tilbage gennem Gribskov til Helsinge via Mårum, hvor ruten under vejs byder på muligheder for at stå på toget Hillerød-Gilleleje.

Tilmelding er nødvendig senest 11. september på mail: cykelje@gmail.com

Publiceret 12 September 2018 21:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs