Kurt Andreasen holder foredrag om John Mogensen.

Kurt Andreasen holder foredrag om John Mogensen.

Hør mere om John Mogensen

foredrag Producent Kurt Andreasen holder foredrag om John Mogensen som sangskriver og om hans efterfølgende kultstatus. Det sker 17. september fra 19-20.30 på Gilleleje Bibliotek.

Foredraget omhandler først og fremmest John Mogensens egne tekster og melodier, kort om hans liv frem til det store gennembrud på Dansktoppen i 1971 med 'Der er noget galt i Danmark', samt meget om hans kæmpe musikalske succes i den korte tid frem til hans alt for tidlige død i 1978.

De mest betydningsfulde af hans musikudgivelser på plader som solist indgår i foredraget i Johns egne originale indspilninger.

Vi skal høre Johns populære sange fra 1971 frem til hans død i 1977, og der er mulighed for at synge med.

Producent

Kurt Andreasen har de seneste 40 år været selvstændig producent i underholdningsbranchen og har blandt andet produceret for eksempelvis Linie 3, Cirkusrevyen, Nykøbing F. Revyen og Cirkus Benneweis.

-vik

Publiceret 12 September 2018 19:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs