Love Shop/Jens Unmack spiller til stearinlysfesten 14. september klokken 20. Pressefoto

Love Shop/Jens Unmack spiller til stearinlysfesten 14. september klokken 20. Pressefoto

Stadig billetter til stearinlysfest

Fritid Stearinlysfesterne på Tegners Museum trækker tråde tilbage til årene efter billedhuggeren Rudolph Tegner og Elnas møde i 1911, hvor de også blev gift. Her holdt de fester i atelieret på Lemchesvej 6 i Hellerup, hvor den eneste belysning var de 100vis af stearinlys, der blev stillet op overalt. Tegner beskriver i erindringerne ”Mod Lyset” at de indbød kunstnervenner og mæcener til fest, og at der blev drukket chianti og danset hele natten.

Stearinlysfesterne huserer stadig, om end i en noget mere konform version, hvor museet har allieret sig med en dygtig musiker, eller flere som spiller i den 8-kantede midtersal, mens mørket falder og skæret fra 100vis af fyrfadelys overtager stemningen. I år spiller Jens Unmack/Love shop spiller fredag 14. september klokken 20. Love Shop/Jens Unmack har ry for at være en af landets bedste og mest medrivende livebands.

Billetter til 14. september kan købes via rudolphtegner.dk.

Publiceret 10 September 2018 20:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl