DEBAT: Få styr på Helsinge by

Af
Peter Rixen

Løgelandsvej 27, Helsinge

Debat Hvor er det trist at gå gennem Helsinge by en tilfældig søndag eftermiddag. Udover flere tomme butikker er stemningen trist og trøsteløs. Flere af ejendommene trænger til at blive renoveret. Man møder diverse blomsterkasser, som er fyldt med visne blomster, og i hele gågaden findes der ukrudt og snavs langs bygningerne samt forskelligt affald.

Det er utroligt, at Erhvervsforeningens medlemmer, som har detailforretninger her, ikke sørger for at holde deres område rent og pænt Dette gælder også området ved gadekæret. Markedføringsmæssigt skulle det ellers være en god ide, at ens forretningsgade fremstå så indbydende overfor kunderne som overhovedet mulig. Ja et godt indtryk kunne måske fremme kundernes løst til at handle, Som det ser ud nu, så mister man fuldstændigt lyst til at handle her og gå på opdagelse.

Det er ikke kun detailhandlernes ansvar, men ligeledes også Gribskov Kommunes..Det vil være naturligt og rigtigt, at der kom et initiativ fra Gribskov Kommune om at samle de berørte detailhandlere og gerne ejendomsejerne også om et fælles indsats således, at Helsinge by fremover kunne fremstå mere ren og indbydende. Jeg ved, at andre kommuner har gjort dette blandt andet ved hjælp at arbejdsløse medborgere, som dermed får et meningsfyldt arbejde til gavn for fælleskabet og dem selv

Jeg har også været ude ved svømmehallen og den nye skole. Også her trænger der til at blive rengjort.

Det generelle indtryk i dag er, at Helsinge fremstår mere fattigt og trist - ligesom det gjorde tidligere i Græsted.

Når jeg så bevæger mig over til Kvickly, så får jeg ikke den samme triste oplevelse. Tværtimod er her i ordenligt, pænt og rengjort. Så det kan lade sig gøre, hvis man prioriterer og forstår, at et godt omdømme ikke kun er billige og gode vare, men også at ens omgivelser fremstår indbydende.

Ideen her må være, at ved at gøre disse ting, så vil Helsinge By fremstå mere imødekommende og attraktivt for både komne kunder og turister, hvilke på sigt kan fremme, at der kan skabes flere arbejdspladser og et forbedret skattegrundlag.

Publiceret 10 September 2018 00:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl