DEBAT: Få styr på Helsinge by

Af
Peter Rixen

Løgelandsvej 27, Helsinge

Debat Hvor er det trist at gå gennem Helsinge by en tilfældig søndag eftermiddag. Udover flere tomme butikker er stemningen trist og trøsteløs. Flere af ejendommene trænger til at blive renoveret. Man møder diverse blomsterkasser, som er fyldt med visne blomster, og i hele gågaden findes der ukrudt og snavs langs bygningerne samt forskelligt affald.

Det er utroligt, at Erhvervsforeningens medlemmer, som har detailforretninger her, ikke sørger for at holde deres område rent og pænt Dette gælder også området ved gadekæret. Markedføringsmæssigt skulle det ellers være en god ide, at ens forretningsgade fremstå så indbydende overfor kunderne som overhovedet mulig. Ja et godt indtryk kunne måske fremme kundernes løst til at handle, Som det ser ud nu, så mister man fuldstændigt lyst til at handle her og gå på opdagelse.

Det er ikke kun detailhandlernes ansvar, men ligeledes også Gribskov Kommunes..Det vil være naturligt og rigtigt, at der kom et initiativ fra Gribskov Kommune om at samle de berørte detailhandlere og gerne ejendomsejerne også om et fælles indsats således, at Helsinge by fremover kunne fremstå mere ren og indbydende. Jeg ved, at andre kommuner har gjort dette blandt andet ved hjælp at arbejdsløse medborgere, som dermed får et meningsfyldt arbejde til gavn for fælleskabet og dem selv

Jeg har også været ude ved svømmehallen og den nye skole. Også her trænger der til at blive rengjort.

Det generelle indtryk i dag er, at Helsinge fremstår mere fattigt og trist - ligesom det gjorde tidligere i Græsted.

Når jeg så bevæger mig over til Kvickly, så får jeg ikke den samme triste oplevelse. Tværtimod er her i ordenligt, pænt og rengjort. Så det kan lade sig gøre, hvis man prioriterer og forstår, at et godt omdømme ikke kun er billige og gode vare, men også at ens omgivelser fremstår indbydende.

Ideen her må være, at ved at gøre disse ting, så vil Helsinge By fremstå mere imødekommende og attraktivt for både komne kunder og turister, hvilke på sigt kan fremme, at der kan skabes flere arbejdspladser og et forbedret skattegrundlag.

Publiceret 10 September 2018 00:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.