DEBAT: Få styr på Helsinge by

Af
Peter Rixen

Løgelandsvej 27, Helsinge

Debat Hvor er det trist at gå gennem Helsinge by en tilfældig søndag eftermiddag. Udover flere tomme butikker er stemningen trist og trøsteløs. Flere af ejendommene trænger til at blive renoveret. Man møder diverse blomsterkasser, som er fyldt med visne blomster, og i hele gågaden findes der ukrudt og snavs langs bygningerne samt forskelligt affald.

Det er utroligt, at Erhvervsforeningens medlemmer, som har detailforretninger her, ikke sørger for at holde deres område rent og pænt Dette gælder også området ved gadekæret. Markedføringsmæssigt skulle det ellers være en god ide, at ens forretningsgade fremstå så indbydende overfor kunderne som overhovedet mulig. Ja et godt indtryk kunne måske fremme kundernes løst til at handle, Som det ser ud nu, så mister man fuldstændigt lyst til at handle her og gå på opdagelse.

Det er ikke kun detailhandlernes ansvar, men ligeledes også Gribskov Kommunes..Det vil være naturligt og rigtigt, at der kom et initiativ fra Gribskov Kommune om at samle de berørte detailhandlere og gerne ejendomsejerne også om et fælles indsats således, at Helsinge by fremover kunne fremstå mere ren og indbydende. Jeg ved, at andre kommuner har gjort dette blandt andet ved hjælp at arbejdsløse medborgere, som dermed får et meningsfyldt arbejde til gavn for fælleskabet og dem selv

Jeg har også været ude ved svømmehallen og den nye skole. Også her trænger der til at blive rengjort.

Det generelle indtryk i dag er, at Helsinge fremstår mere fattigt og trist - ligesom det gjorde tidligere i Græsted.

Når jeg så bevæger mig over til Kvickly, så får jeg ikke den samme triste oplevelse. Tværtimod er her i ordenligt, pænt og rengjort. Så det kan lade sig gøre, hvis man prioriterer og forstår, at et godt omdømme ikke kun er billige og gode vare, men også at ens omgivelser fremstår indbydende.

Ideen her må være, at ved at gøre disse ting, så vil Helsinge By fremstå mere imødekommende og attraktivt for både komne kunder og turister, hvilke på sigt kan fremme, at der kan skabes flere arbejdspladser og et forbedret skattegrundlag.

Publiceret 10 September 2018 00:00

SENESTE TV