DEBAT: Gribskov har for få almene boliger

Af
Per Olsen

Formand LO Hovedstaden

Hvis familiens ældste skal flytte hjemmefra, og gerne vil blive i Gribskov kommune, så bliver det ikke nemt for ham/hende at finde en bolig. Gribskov ligger nemlig på en meget lidt prangende 90. plads over andelen af almene boliger i Danmark fordelt på kommuner

I Danmark er der masser af eksempler på alment boligbyggeri af høj kvalitet, som rummer mange forskellige sociale grupper. Disse boliger giver mulighed for at bo godt, uden at skulle bekymre sig for at blive smidt ud, eller ikke at have råd til huslejen. De giver mulighed for, at unge mennesker kan forblive i deres by, når de flytter hjemmefra. Og for, at mor eller far ikke skal flytte langt væk, hvis familien eksempelvis rammes af skilsmisse.

Men i Gribskov står det sløjt til med de almene boliger. Når tal fra Landsbyggefonden viser, at Gribskov kun har 7,5% almene boliger, så er der mildest talt plads til forbedring. Landsgennemsnittet er 20 %.

Gribskov bør sikre en boligstruktur med en fornuftig fordeling mellem ejer-, andels- og almennyttige boliger, sådan at almindelige lønmodtagere har mulighed for at finde en god bolig indenfor kommunens grænser. Det er vigtigt, at vi ikke laver lokalsamfund, som lukker sig om sig selv og ekskluderer mennesker med behov for tryghed og ro omkring deres boligsituation.

Så herfra en opfordring til byrådet om at få lagt en god boligpolitisk plan, som kan få Gribskov ud af den uheldige statistik og som kan sikre gode boliger til almindelige lønmodtagere.

Publiceret 21 August 2018 19:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl