DEBAT: Gribskov har for få almene boliger

Af
Per Olsen

Formand LO Hovedstaden

Hvis familiens ældste skal flytte hjemmefra, og gerne vil blive i Gribskov kommune, så bliver det ikke nemt for ham/hende at finde en bolig. Gribskov ligger nemlig på en meget lidt prangende 90. plads over andelen af almene boliger i Danmark fordelt på kommuner

I Danmark er der masser af eksempler på alment boligbyggeri af høj kvalitet, som rummer mange forskellige sociale grupper. Disse boliger giver mulighed for at bo godt, uden at skulle bekymre sig for at blive smidt ud, eller ikke at have råd til huslejen. De giver mulighed for, at unge mennesker kan forblive i deres by, når de flytter hjemmefra. Og for, at mor eller far ikke skal flytte langt væk, hvis familien eksempelvis rammes af skilsmisse.

Men i Gribskov står det sløjt til med de almene boliger. Når tal fra Landsbyggefonden viser, at Gribskov kun har 7,5% almene boliger, så er der mildest talt plads til forbedring. Landsgennemsnittet er 20 %.

Gribskov bør sikre en boligstruktur med en fornuftig fordeling mellem ejer-, andels- og almennyttige boliger, sådan at almindelige lønmodtagere har mulighed for at finde en god bolig indenfor kommunens grænser. Det er vigtigt, at vi ikke laver lokalsamfund, som lukker sig om sig selv og ekskluderer mennesker med behov for tryghed og ro omkring deres boligsituation.

Så herfra en opfordring til byrådet om at få lagt en god boligpolitisk plan, som kan få Gribskov ud af den uheldige statistik og som kan sikre gode boliger til almindelige lønmodtagere.

Publiceret 21 August 2018 19:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.