Modelfoto.

Modelfoto.

DEBAT: Nu svarer udvalgsformand på kritik

Af
Pia Foght (S)

Formand for udvalget for ældre, social og sundhed

Det gør mig oprigtigt ked af det, når ivrige læserbrevs-skribenter igen og igen taler vores hjælp til demente borgere og deres pårørende ned.

Jeg er med på, at vi kan diskutere den svære beslutning om, at demenscentret Holbohave lukker om ca. halvandet år.

Men nu er vi i gang med at se, hvad vi kan sætte i stedet for, der dækker denne borgergruppe.

Hele udvalget for Ældre, Social og Sundhed tager vores demensindsats dybt seriøst. Det var ikke en nem beslutning at få kommunens meget pressede økonomi til at gå op. Selvfølgelig tager vi ansvar for, at der nu skal finde tilfredsstillende løsninger for borgere med demens.

Der er bl.a. sket kompetenceudvikling på plejecentrene, fokus på nedbringelse af antipsykotisk medicin, udvikling af fælles faglig tilgang m.v.. Derudover er Gribskov Kommune indgået i samarbejde med de andre 7 kommuner i Nordsjælland om initiativer, der understøtter den nationale demenshandlingsplan.

Arbejdet for fremover stadig at have gode tilbud til borgere med demens og de pårørende kommer til at ske sammen med borgerne og de demensramtes organisationer. 21. september har vi inviteret alle – borgere og organisationer – til en demensdag, hvor vi kan diskutere tilbud og pleje på demensområdet. Det møde udmønter sig efterfølgende i en politisk handleplan.

Vi skal være optaget af:

• Hvordan vi på de forskellige stadier af demenssygdommen sikrer de nødvendige tilbud og rådgivning til en større og bredere gruppe af vores demente borgere på tværs af hele vores kommune.

• Hvordan vi bedst sikrer tidlig indsats og forebyggelse i forbindelse med at kunne håndtere sygdommen på både kort og lang sigt.

• Hvordan sikrer vi, at de faglige kompetencer kommer til gavn, også for det personale der tager hånd om vores demente, når og hvis de kommer på vores plejecentre.

Jeg forventer, at handleplanen kommer til at indeholde løsninger på alle tre områder, så vi sikrer borgere med demens og deres pårørende en god støtte. Der er altså ikke lutter sorte skyer i horisonten. Der er tværtimod en åben invitation til at skabe de rette løsninger sammen med os.

Publiceret 17 August 2018 14:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl