Modelfoto.

Modelfoto.

DEBAT: Nu svarer udvalgsformand på kritik

Af
Pia Foght (S)

Formand for udvalget for ældre, social og sundhed

Det gør mig oprigtigt ked af det, når ivrige læserbrevs-skribenter igen og igen taler vores hjælp til demente borgere og deres pårørende ned.

Jeg er med på, at vi kan diskutere den svære beslutning om, at demenscentret Holbohave lukker om ca. halvandet år.

Men nu er vi i gang med at se, hvad vi kan sætte i stedet for, der dækker denne borgergruppe.

Hele udvalget for Ældre, Social og Sundhed tager vores demensindsats dybt seriøst. Det var ikke en nem beslutning at få kommunens meget pressede økonomi til at gå op. Selvfølgelig tager vi ansvar for, at der nu skal finde tilfredsstillende løsninger for borgere med demens.

Der er bl.a. sket kompetenceudvikling på plejecentrene, fokus på nedbringelse af antipsykotisk medicin, udvikling af fælles faglig tilgang m.v.. Derudover er Gribskov Kommune indgået i samarbejde med de andre 7 kommuner i Nordsjælland om initiativer, der understøtter den nationale demenshandlingsplan.

Arbejdet for fremover stadig at have gode tilbud til borgere med demens og de pårørende kommer til at ske sammen med borgerne og de demensramtes organisationer. 21. september har vi inviteret alle – borgere og organisationer – til en demensdag, hvor vi kan diskutere tilbud og pleje på demensområdet. Det møde udmønter sig efterfølgende i en politisk handleplan.

Vi skal være optaget af:

• Hvordan vi på de forskellige stadier af demenssygdommen sikrer de nødvendige tilbud og rådgivning til en større og bredere gruppe af vores demente borgere på tværs af hele vores kommune.

• Hvordan vi bedst sikrer tidlig indsats og forebyggelse i forbindelse med at kunne håndtere sygdommen på både kort og lang sigt.

• Hvordan sikrer vi, at de faglige kompetencer kommer til gavn, også for det personale der tager hånd om vores demente, når og hvis de kommer på vores plejecentre.

Jeg forventer, at handleplanen kommer til at indeholde løsninger på alle tre områder, så vi sikrer borgere med demens og deres pårørende en god støtte. Der er altså ikke lutter sorte skyer i horisonten. Der er tværtimod en åben invitation til at skabe de rette løsninger sammen med os.

Publiceret 17 August 2018 14:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.