'Skytsenglen' er en ithriller bygget over en af de mest omtalte og omdiskuterede kriminalsager i Danmark, kendt som hypnosemordet. Pressefoto

'Skytsenglen' er en ithriller bygget over en af de mest omtalte og omdiskuterede kriminalsager i Danmark, kendt som hypnosemordet. Pressefoto

Husker du hypnose-mordet? Nu kan du få hele historien

Tisvilde Bio viser i denne uge 'Skytsenglen', en thriller bygget over den omdiskuterede kriminalsag kendt som hypnosemordet.

Røveren Palle Hardrup (Cyron Melville) dræber koldt og kynisk to bankansatte under et røveri. Kriminalassistent Olsen (Pilou Asbæk) får fornemmelsen af, at der er mere i sagen og finder ud af, at Palle Hardrup har delt celle med Bjørn Schouw Nielsen (Josh Lucas), mens de afsonede straffen for deres nazifortid.

Schouw Nielsen er meget interesseret i hypnose og psykologi, og mistanken er, at han har hypnotiseret sin kammerat til at begå forbrydelsen. Men er det overhovedet muligt?

Vises 8.-12. august kl. 20.

Mennsket Bergman

'Bergman – Et år, et liv' er en dokumentarfilm lavet i anledning af 100-året for Bergmans fødsel. Filmen er instrueret af Jane Magnusson som har haft til hensigt at beskrive mennesket Ingmar Bergman. Filmen tager udgangspunkt i året 1957, hvor Bergman får sit gennembrud.

Vises 10. august kl. 15 og 12. august kl. 16.

jesl

Publiceret 10 August 2018 15:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs