Et stigende antal danskere - også i Gribskov - betaler til et fadderbarn, som dette i en børneby i Togo. Foto: Peter Kaeser

Et stigende antal danskere - også i Gribskov - betaler til et fadderbarn, som dette i en børneby i Togo. Foto: Peter Kaeser

Flere og flere bliver faddere: Nu er der godt nyt

I Gribskov Kommune er 373 indbyggere blandt de næsten 40.000 danskere, som i løbet af sommeren vil modtage brev med nyt om det udsatte barn eller den børneby, de støtter via SOS Børnebyerne.

I brevet kan de læse, hvordan det går. Og så vil de modtage et nyt billede af fadderbarnet eller børnebyen, så de kan se udviklingen fra sidste år.

Sammenlignet med for fem år siden, er det blevet mere populært i kommunen at støtte forældreløse eller udsatte børn i en børneby.

For fem år siden støttede 335 via SOS Børnebyerne, mens de nu 373 faddere i Gribskov Kommune svarer til en stigning på 11 procent.

På landsplan er antallet af faddere også steget fra 34.184 i 2013 til de cirka 40.000 i år.

"Det er utroligt at opleve, hvor stor en forskel den enkelte fadder gør for et barn eller en børneby. De forældreløse og udsatte børn, som danskerne hjælper, får muligheden for en uddannelse, så de senere kan bidrage til deres egne lokalsamfund," siger direktør Mads Klæstrup Kristensen i en pressemeddelelse fra SOS Børnebyerne.

jesl

Publiceret 10 August 2018 11:30

SENESTE TV