Modelfoto

Modelfoto

Debat: Frivilligt arbejde koster os millioner

Af
Ingelise Rasmussen

Rørdams Have 7-1-4

2800 Kongens Lyngby

Frivilligt arbejde har været en stor del af mit liv gennem de sidste 30 år - i forskellige sammenhænge. Skolebestyrelse, folkekirken, lokalpolitik og diverse humanitære organisationer.

Jeg mener, at der er sket en skævvridning.

Nu er der kommet usandsynligt mange penge i frivilligt arbejde. Projekter med tilskud på mange 100.000 kr. Hvad går disse mange penge til - ud over husleje og drift?

Som sommerhusejer følger jeg gerne med i de lokale nyheder og sager via blandt andet Ugeposten.

Man må undre sig. Gennem årene er Helsinge Frivilligcenter dukket op i Ugeposten. De har nu fået større lokaler i hjertet af Helsinge. For eksempel modtog Helsinge Frivilligcenter 700.000 kr. fra Trygfonden til et integrationsprojekt.

Senest valgte politikere fra kommunalbestyrelsen at gå offentligt ind og love tilskud på 400.000 kr. til de to frivilligcentre i kommunen.

Hvem får noget ud af tilskud og Puf-midler (ansøgningspulje til frivilligt socialt arbejde)?

Er det muligt med mere åbenhed og gennemsigtighed?

Hvorfor har Gribskov kommune egentlig to frivilligcentre, som den eneste kommune i Danmark?

Hvad med alle andre, som laver frivilligt arbejde - bare ikke i Frivilligcenteret-regi? For eksempel hele idrætsområdet i Gribskov Kommune.

Når jeg har talt med nogle af de frivillige, som jeg kender her i området, har de sagt, at Helsinge Frivilligcenter er blevet et øde hus uden aktiviteter i dagtimerne. Dette afspejles også i kalenderen i Ugeposten. Om aftenen kommer et par grupper. Disse benytter lokalerne, står for alt selv. Ingen penge involveret. Der er ikke brug for ansatte.

Frivilligt arbejde koster ikke noget!

Der er reelt blot brug for nogle lokaler, lidt kaffe, stillet til rådighed af kommunen. For eksempel kan man bruge skoler, børnehaver, biblioteker, kulturhuse m.m. om aftenen. En medarbejder fra administrationen til at sørge for et simpelt lille regnskab - blot nogle få timer om ugen.

Resten kan vi frivillige klare!

Publiceret 10 August 2018 11:30

SENESTE TV