Modelfoto

Modelfoto

Debat: Frivilligt arbejde koster os millioner

Af
Ingelise Rasmussen

Rørdams Have 7-1-4

2800 Kongens Lyngby

Frivilligt arbejde har været en stor del af mit liv gennem de sidste 30 år - i forskellige sammenhænge. Skolebestyrelse, folkekirken, lokalpolitik og diverse humanitære organisationer.

Jeg mener, at der er sket en skævvridning.

Nu er der kommet usandsynligt mange penge i frivilligt arbejde. Projekter med tilskud på mange 100.000 kr. Hvad går disse mange penge til - ud over husleje og drift?

Som sommerhusejer følger jeg gerne med i de lokale nyheder og sager via blandt andet Ugeposten.

Man må undre sig. Gennem årene er Helsinge Frivilligcenter dukket op i Ugeposten. De har nu fået større lokaler i hjertet af Helsinge. For eksempel modtog Helsinge Frivilligcenter 700.000 kr. fra Trygfonden til et integrationsprojekt.

Senest valgte politikere fra kommunalbestyrelsen at gå offentligt ind og love tilskud på 400.000 kr. til de to frivilligcentre i kommunen.

Hvem får noget ud af tilskud og Puf-midler (ansøgningspulje til frivilligt socialt arbejde)?

Er det muligt med mere åbenhed og gennemsigtighed?

Hvorfor har Gribskov kommune egentlig to frivilligcentre, som den eneste kommune i Danmark?

Hvad med alle andre, som laver frivilligt arbejde - bare ikke i Frivilligcenteret-regi? For eksempel hele idrætsområdet i Gribskov Kommune.

Når jeg har talt med nogle af de frivillige, som jeg kender her i området, har de sagt, at Helsinge Frivilligcenter er blevet et øde hus uden aktiviteter i dagtimerne. Dette afspejles også i kalenderen i Ugeposten. Om aftenen kommer et par grupper. Disse benytter lokalerne, står for alt selv. Ingen penge involveret. Der er ikke brug for ansatte.

Frivilligt arbejde koster ikke noget!

Der er reelt blot brug for nogle lokaler, lidt kaffe, stillet til rådighed af kommunen. For eksempel kan man bruge skoler, børnehaver, biblioteker, kulturhuse m.m. om aftenen. En medarbejder fra administrationen til at sørge for et simpelt lille regnskab - blot nogle få timer om ugen.

Resten kan vi frivillige klare!

Publiceret 10 August 2018 11:30

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs