Lisbeth Sonne har i tre år fotograferet et piletræ ved Arresø, og det er nu blevet til en plakat, som man kan se i Galleri Tibirke. Pressefoto

Lisbeth Sonne har i tre år fotograferet et piletræ ved Arresø, og det er nu blevet til en plakat, som man kan se i Galleri Tibirke. Pressefoto

Keramik, billedkunst og foto i Galleri Tibirke

kunst Galleri Tibirke holder åbne atelierdøre i weekenden 11.-12. august med udvidet åbningstid kl 11- 17 derefter lør-søn kl 14-17.

Her kan man se på malerier, kunstfotos, keramik, fotos og plakater.

Kunstnere i galleriet er gallerist og billedkunstner Lisbeth Sonne og keramiker Ulf Hernø.

Keramiker Ulf Hernø arbejder med glasurer og former og er en tilbagevendende kunster i galleriet. Lisbeth Sonne, som åbnede galleriet i 2012, udvikler hele tiden nye sider af sin kunst, hvor det nyeste tiltag er plakater af et igennem tre år fotograferet piletræ ved Arresø.

Galleri Tibirke er beliggende i gammelt husmandssted med 150 kvadratmeter kunstudstilling på Bisp Absalonsvej 2, Tibirke Sand ( vejen ned til Asserbo Slotsruin).

Udstillingen slutter 16. september.

jesl

Publiceret 09 August 2018 14:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs