Adrian Schwarzstein og Jürate Sirvyteé Rukstelé optrådte i Gilleleje med forestillingen 'Arrived'.

Adrian Schwarzstein og Jürate Sirvyteé Rukstelé optrådte i Gilleleje med forestillingen 'Arrived'.

Se billederne: Gadeteatre indtog Gribskov

Årets Gadeteater-festival løb af stablen i weekenden

Af
Jesper Berg

Foto: Jan F. Stephan

kultur I den forgangne uge var der torsdag og lørdag gadeteater i Gilleleje, Helsinge og Græsted. Arrangørerne var Gribskov Teater i samarbejde med Passage Festival i Helsingør.

Frække Fabiola og hendes sliksyge hund fra Italien.

Frække Fabiola og hendes sliksyge hund fra Italien.

Fabiola og hunden var på besøg på Kulturbroen i Gilleleje.

Fabiola og hunden var på besøg på Kulturbroen i Gilleleje.

Er der gadeteater, må man risikere at blive involveret, selvom man blot har sat sig for at spise frokost.

Er der gadeteater, må man risikere at blive involveret, selvom man blot har sat sig for at spise frokost.

Publiceret 08 August 2018 16:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs