I Gilleleje Fysioterapi og Fysiocenter Helsinge kan man få skånsom træning i varmt vand. Pressefoto

I Gilleleje Fysioterapi og Fysiocenter Helsinge kan man få skånsom træning i varmt vand. Pressefoto

Lider du af gigt? Prøv ekstra skånsomme træning

Gigtskolen udbyder holdundervisning for personer, som har brug for skånsom og lindrende træning. Personer plaget af kroniske smerter eller udfordringer med mobiliteten kan have stor glæde af skånsom træning i varmt vand, skriver de i en pressemeddelelse.

I Gilleleje Fysioterapi og Fysiocenter Helsinge tilbyder man ud over varmtvandstræning tilbydes yoga, pilates og vægttabshold. Se mere på www.gigtskolen.dk.

jesl

Publiceret 08 August 2018 11:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs