Filmen 'Peter Kanin' er en blanding af animation og live action med rigtige mennesker og vises med dansk tale ved Blik i Græsted 8. august.

Filmen 'Peter Kanin' er en blanding af animation og live action med rigtige mennesker og vises med dansk tale ved Blik i Græsted 8. august.

I dag: Få et godt grin med Peter Kanin i det fri

arrangement Igen i år inviterer Blik - Græsted Bibliotek til en hyggelig og gratis biografforestilling i det fri.

Lige foran biblioteket - i skolegården ved Gribskolen (Græsted Skole) - kan børn og voksne 8. august kl. 21.20 sætte sig til rette i deres medbragte stole og få et rigtig godt grin med familiefilmen 'Peter Kanin', der handler om den lille ihærdige gnaver, der iført blå jakke og ingen bukser lever det gode liv i skoven.

'Peter Kanin' er baseret på de elskede karakterer fra Beatrix Potters klassiske børnebøger, der startede med 'The Tale of Peter Rabbit' fra 1902. Filmen er ligesom 'Alvin og de frække jordegern' en blanding af animation og live action med rigtige mennesker og vises med dansk tale.

Det er erfarne folk fra Jespers Rejsebiograf, som viser filmen. Inden filmen er der rig mulighed for hygge. Allerede fra kl. 18 kan man grille sin medbragte aftensmad, købe kaffe, te, kage og popcorn og spille rundbold.

Husk at tage stol og tæppe med, lyder opfordringen fra biblioteket, der gør opmærksom på, at filmen frarådes børn under syv år.

jesl

Publiceret 08 August 2018 12:10

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs