Teltene er slået op, og vognene er plads, så publikum er velkomne i den kommende weekend. Foto: Cirkus Kanutski

Teltene er slået op, og vognene er plads, så publikum er velkomne i den kommende weekend. Foto: Cirkus Kanutski

Festen fortsætter: Cirkus Kanutski er klar til årets forestilling

Kanutski blev født for 45 år siden og kan igen i år besøges bag vandtårnet i Helsinge

Af
Jesper Berg

manege I 1973 var Cirkus Kanutski en del af Helsinge Byfest, men da festen sluttede fortsatte cirkus med base på Ridebanevej bag vandtårnet i Helsinge.

I år er der 225 børn, unge og voksne tilmeldt, hvoraf omkring 100 børn og unge er artister, og i den seneste tid har de knoklet for at blive klar til årets forestillinger med premiere på fredag 10. august kl. 19 samt lørdag 11. august og søndag 12. august kl. 12.30, 14.30 og 16.30. Torsdag 9. august er der forestilling for pensionisterne kl. 15-17.

Ballondyr og flødeboller

"Mange af de unge har været med i flere år, og det er dejligt at se, at de tager ansvar, når de yngre skal introduceres," fortæller Kanutskis leder, Louise Frommelt.

Imellem forestillingerne er der mulighed for at få lavet et ballondyr, skyde dåser ned, prøve flødebollekastemaskinen, få lavet ansigtsmaling og meget andet.

Det er Thomas Lykke, der igen i år står for årets forestilling og Jeanette Jensen, som står for springerne.

Der kan bestilles billetter på www.kanutski.dk eller på tlfnr. 72499999

De koster 45 kr. for børn, til og med 12 år, og voksne 65 kr.

Publiceret 07 August 2018 13:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs