Morten Ulrik Jørgensen, Inger Petersen, Claus Christensen og Elisabeth Rye Clausen står bag det nye spillested i Gilleleje.

Morten Ulrik Jørgensen, Inger Petersen, Claus Christensen og Elisabeth Rye Clausen står bag det nye spillested i Gilleleje.

Nyt koncertsted slår dørene op: Henvender sig til det voksne publikum

Nyt spillested i Gilleleje henvender sig til det voksne publikum

Af
Tekst og foto: Jens Berg Thomsen

oplelvelser Sankthansaften skydes et nyt projekt igang i Gilleleje, og hen over sommeren kan det lidt mere voksne publikum komme til at opleve koncerter, fortælleraftner, DJ-aftner og en række andre kulturelle oplevelser i "Det hvide hus", der ligger i Gilleleje Hovedgade over for kulturhavnen.

Firkløveret bag det nye initiativ er Inger Petersen, Morten Ulrik Jørgensen, Elisabeth Rye Clausen og Claus Christensen, der har investeret i ejendommen. Selve huset skal lejes ud via RBNB, og samtidig er der et byggeri af en slags scene igang, da Ugeposten er på besøg..

"Jeg glæder mig allermest til åbningen sankthansaften og se, hvordan folkene tager imod det," siger Elisabeth Rye Clausen.

Morten Ulrik Jørgensen, der også sidder i byrådet, har fået sin partifælle fra Nytgribskov, borgmester Anders Gerner Frost, til at holde tale på åbningsdagen. Og tanken er, at stedet skal tilføje noget nyt til byen.

"Det er et privat initiativ, der skal være et supplement til alt det, der er der i forvejen. Vi gør meget ud af, at vi ikke er et spisested. Vi har en fornemmelse af, at der mangler et sted, som folk folk kan sætte sig hen, efter de har været ude at spise," siger han.

"Og et sted, der er lidt mere hjemligt end måske en pub, efter de har været ude at spise. Det her er som at sidde i en baghave, og det er også den fornemmelse, vi gerne vil have, at man sidder på en græsplæne," siger Elisabeth Rye Clausen.

Stedet kommer til at have bar, og her er Claus Christensen baransvarlig.

"Den bagerstee port derude kommer til at stå åben, og hele området derude bliver en del af baren," siger han.

Selve scenen bliver også speciel, fortæller de fire bag det nye sted.

"Det bliver mere end en almindelig scene. Det bliver sådan lidt lysthus, hvor man kan krybe lidt sammen, hvis der er dårligt vejr," siger Morten Ulrik Jørgensen.

Et sted til de ikke helt unge

Det er meningen, at det nye sted skal henvende sig til det voksne publikum, og det er også meningen, at man skal kunne snakke sammen, mens der er musik.

"Vi har investeret lidt af vores sparepenge i det her. Driften er klaret via huset. Det andet her er noget, vi har snakket om at prøve af længe. Det her er et sted, der ikke er til de helt unge. Der bliver jazz, blues og også lidt popmusik. Det bliver stille og roligt," siger Morten Ulrik Jørgensen.

Og her fortsætter den.

Programmet i "Det hvide hus"

Lørdag den 23. juni - Reception kl. 15-17, tale v/borgmester Anders Gerner Frost, musik v/ Yesterday Kl. 22 koncert med Moonjam

Onsdag den 11. juli kl. 22: Godnathistorier v/lokale fortællere

Torsdag den 12. juli kl. 20: Musik v/Per Svendsson

Fredag den 13. juli kl. 21: Casper Milton

Lørdag den 14. juli kl. 19: Pastor Porsagers jazzband

Søndag den 15. juli kl. 15: Boogaloo Brothers

Onsdag den 18. juli kl. 22: Godnathistorier v/lokale fortællere

Fredag den 20. juli kl. 21: Koncert med OutLandish

Lørdag den 21. juli kl. 21: Master Fatmann DJ

Torsdag den 26. juli kl. 20: The Jar (jazzband)

Lørdag den 4. august kl. 21: Anders Hougaards sømandsorkester

Publiceret 21 June 2018 10:30

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV