Morten Ulrik Jørgensen, Inger Petersen, Claus Christensen og Elisabeth Rye Clausen står bag det nye spillested i Gilleleje.

Morten Ulrik Jørgensen, Inger Petersen, Claus Christensen og Elisabeth Rye Clausen står bag det nye spillested i Gilleleje.

Nyt koncertsted slår dørene op: Henvender sig til det voksne publikum

Nyt spillested i Gilleleje henvender sig til det voksne publikum

Af
Tekst og foto: Jens Berg Thomsen

oplelvelser Sankthansaften skydes et nyt projekt igang i Gilleleje, og hen over sommeren kan det lidt mere voksne publikum komme til at opleve koncerter, fortælleraftner, DJ-aftner og en række andre kulturelle oplevelser i "Det hvide hus", der ligger i Gilleleje Hovedgade over for kulturhavnen.

Firkløveret bag det nye initiativ er Inger Petersen, Morten Ulrik Jørgensen, Elisabeth Rye Clausen og Claus Christensen, der har investeret i ejendommen. Selve huset skal lejes ud via RBNB, og samtidig er der et byggeri af en slags scene igang, da Ugeposten er på besøg..

"Jeg glæder mig allermest til åbningen sankthansaften og se, hvordan folkene tager imod det," siger Elisabeth Rye Clausen.

Morten Ulrik Jørgensen, der også sidder i byrådet, har fået sin partifælle fra Nytgribskov, borgmester Anders Gerner Frost, til at holde tale på åbningsdagen. Og tanken er, at stedet skal tilføje noget nyt til byen.

"Det er et privat initiativ, der skal være et supplement til alt det, der er der i forvejen. Vi gør meget ud af, at vi ikke er et spisested. Vi har en fornemmelse af, at der mangler et sted, som folk folk kan sætte sig hen, efter de har været ude at spise," siger han.

"Og et sted, der er lidt mere hjemligt end måske en pub, efter de har været ude at spise. Det her er som at sidde i en baghave, og det er også den fornemmelse, vi gerne vil have, at man sidder på en græsplæne," siger Elisabeth Rye Clausen.

Stedet kommer til at have bar, og her er Claus Christensen baransvarlig.

"Den bagerstee port derude kommer til at stå åben, og hele området derude bliver en del af baren," siger han.

Selve scenen bliver også speciel, fortæller de fire bag det nye sted.

"Det bliver mere end en almindelig scene. Det bliver sådan lidt lysthus, hvor man kan krybe lidt sammen, hvis der er dårligt vejr," siger Morten Ulrik Jørgensen.

Et sted til de ikke helt unge

Det er meningen, at det nye sted skal henvende sig til det voksne publikum, og det er også meningen, at man skal kunne snakke sammen, mens der er musik.

"Vi har investeret lidt af vores sparepenge i det her. Driften er klaret via huset. Det andet her er noget, vi har snakket om at prøve af længe. Det her er et sted, der ikke er til de helt unge. Der bliver jazz, blues og også lidt popmusik. Det bliver stille og roligt," siger Morten Ulrik Jørgensen.

Og her fortsætter den.

Programmet i "Det hvide hus"

Lørdag den 23. juni - Reception kl. 15-17, tale v/borgmester Anders Gerner Frost, musik v/ Yesterday Kl. 22 koncert med Moonjam

Onsdag den 11. juli kl. 22: Godnathistorier v/lokale fortællere

Torsdag den 12. juli kl. 20: Musik v/Per Svendsson

Fredag den 13. juli kl. 21: Casper Milton

Lørdag den 14. juli kl. 19: Pastor Porsagers jazzband

Søndag den 15. juli kl. 15: Boogaloo Brothers

Onsdag den 18. juli kl. 22: Godnathistorier v/lokale fortællere

Fredag den 20. juli kl. 21: Koncert med OutLandish

Lørdag den 21. juli kl. 21: Master Fatmann DJ

Torsdag den 26. juli kl. 20: The Jar (jazzband)

Lørdag den 4. august kl. 21: Anders Hougaards sømandsorkester

Publiceret 21 June 2018 10:30

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV