Journalist Abdel Aziz Mahmoud, kongelig histograf Jes Fabricius Møller, kok og forfatter Katrine Klinken, politiker Ida Auken og tidligere minister Birthe Rønn Hornbech udgør holdet når Søborg Kirke skal diskutere danskhed. Foto: fra plakaten.

Journalist Abdel Aziz Mahmoud, kongelig histograf Jes Fabricius Møller, kok og forfatter Katrine Klinken, politiker Ida Auken og tidligere minister Birthe Rønn Hornbech udgør holdet når Søborg Kirke skal diskutere danskhed. Foto: fra plakaten.

Danskhed på dagsordenen i Gribskov

Søborg Kirke inviterer på sommerhøjskole i tre dage om danskhed

Søborg Kirke indbyder alle interesserede til sommerhøjskole om danskhed fra 1. til 3. juli 20. Titlen er "Dansk - helt enkelt eller helt ubegribeligt?", og sommerhøjskolen forsøger at afsøge danskheden både kulturelt og politisk med foredrag af en række eksperter og debattører, der har noget på hjerte om Danmark og det danske.

Du kan blandt andet møde tidligere minister Birthe Rønn Hornbech, journalist kendt fra Aftenshowet Abdel Aziz Mahmoud, kok og forfatter Katrine Klinken, politiker Ida Auken og kongelig histograf Jes Fabricius Møller. Søborg Kirkes konstituerede præst Sarah Auken fortæller:

”Søborg Kirke ligger i Kongernes Nordsjælland, omgivet af et ærkedansk landskab og tæt på Søborg Slotsruin, så vi synes, at vi går rundt midt i danskheden, både i natur og historie, så vi synes, at det er helt rigtigt for os at tage samtalen om danskheden."

Vigtigt emne

"Samtidig har danskheden igennem de seneste årtier været et afgørende emne både i den offentlige debat og i talløse private samtaler. I en globaliseret verden er spørgsmålet om den danske identitet blevet brændende. Det vedrører unge og gamle, høj og lav. Det berører borgere, hvis familier er nye i landet og dem, der kan føre slægtstavlen tilbage til Gorm den Gamle. Ingen går fri, ingen er upåvirket," skriver Søborg Kirke i en pressemeddelelse.

”Det danske er naturligvis flag på lagkagen og højskolesangbogen, men den er også mere end det. Vi vil gerne have en samtale, som handler om sprog og identitet, om samfundsforståelse og samfundsforhold, og om danskheden og kirken," siger Sarah Auken og fortsætter:

”For os i Søborg Kirke er samtalen om det danske også samtalen om, hvad det vil sige at være kirke i Danmark. Kirken lever sammen med danskerne som den danske folkekirke, så for os er det både forbundet med nysgerrighed og betydning, hvad det er for en danskhed, vi er folkekirke for.”

Sommerhøjskolen er for alle. Man kan læse mere om de tre dage på www.søborgkirke.dk og man kan tilmelde sig på stau@km.dk.

Kapp

Publiceret 14 June 2018 14:30

SENESTE TV