Tema-cykeltur med produktion og miljø

Nu kan man igen cykle med Klimagruppen i Gribskov

Klimagruppen i Gribskov tilbyder sæsonens 2. Tema-cykeltur 20. juni. Denne tur handler om produktionsvirksomheder i kommunen. Hvordan de håndterer materialer, energi og miljø.

Først besøges Gilleleje Havns Bageri og Delikatesser på Fiskerbakken 10 i industrikvarteret. Derefter besøges Metacoat a/s på Gillelejevej 28B i Esbønderup.

Bageriet er tilknyttet projekt Bæredygtig Bundlinje. Projektets parterne er blandt andre Region Hovedstaden, en række kommuner og Gribskov Erhvervscenter. Hvad det går ud på, hører man mere om under besøget. Virksomheden har vindenergibevis fra Scanenergi. Hvordan det fungerer, hører man også om.

Metacoat a/s har en helt anden slags produktion. Virksomheden er førende i pulverlakering og industriel overfladebehandling af metal. Produktionen er miljørigtig. Der bruges ikke flygtige indholdsstoffer. Som miljøgodkendt listevirksomhed, skal virksomheden leve op til en række krav. Under besøget hører man, hvordan man sikrer mod skadevirkninger på miljøet inde og ude og om genindvinding af farver.

Turen starter på Gilleleje Station kl.12. Der ankommer tog fra Helsingør kl.11.43 og fra Hillerød kl.,11.59 for dem, der vil spare lidt på kræfterne. Cykler medtages gratis. Herfra cykles til Fiskerbakken med forventet ankomst cirka kl. 12.15. Vi forlader Fiskerbakken omkring kl. 13.15. Vi cykler derefter til Esbønderup, hvor vi ankommer ca kl. 14.15. Vi regner med at besøget slutter ca 15. 15. Efter besøget cykler vi til Saltrup Trinbrædt. Her slutter turen. Der går tog mod Gilleleje i minuttallene 15 og 45 og mod Hillerød i minuttallene 27 og 57. Ellers følger man rute 33 tilbage fra Saltrup til Gilleleje.

Samlet længde på turen er cirka 17 km. Der er cykelsti det meste af vejen. Turleder er Jan-Helge Larsen. Tilmelding nødvendig senest 17. juni på mail cykelje@gmail.com. Deltagelse gratis, men eventuel togbillet betaler man selv.

logy

Publiceret 12 June 2018 15:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl