Børnehavebørn får spændende oplevelser den 22. maj til 1. juni mens familier får muligheden den lørdag den 2. juni.

Børnehavebørn får spændende oplevelser den 22. maj til 1. juni mens familier får muligheden den lørdag den 2. juni.

Grøn uge i Gribskov:

Det kribler og krabler

Der venter en masse spændende oplevelser for børnehavebørn og familier

Insekter, fisk, fugle, lam og prustende ponyer er nogle af de spændende dyr, der kan opleves helt tæt på, når Grøn Uge løber af stablen.

Gribskov Kommunes grønne råd, Det Grønne Dialogforum, står bag den årlige begivenhed, som er resultatet af et samarbejde mellem en lang række frivillige foreninger og Gribskov Kommune.

Foreningerne inviterer børnehavebørnene på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav, hvor livet indfanges og nærstuderes med net og lup, og hvor børnene lærer at begå sig i naturen. Grøn Uge skaber således opmærksomhed på naturens kvaliteter og giver kommunens børn muligheden for at få lokale naturoplevelser.

Familier inviteres til Grøn Lørdag – natur- og friluftsoplevelser lørdag 2. juni, klokken 10 -14 på Gilleleje Havn ved øst-stranden.

Her vil en lang række af Gribskov Kommunes grønne foreninger og organisationer byde på et hav af spændende og gratis aktiviteter. Prøv blandt andet at bygge dit eget bi-hotel til vilde bier, mød en bidronning, bag snobrød over spejderbål, prøv at fiske, kør i hestevogn, ponyridning, kom på sejltur, prøv stand up paddels bords og sit up kajak og meget mere. Læs mere på www.gribskov.dk/groenløerdag.

Publiceret 24 May 2018 09:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV