Børnehavebørn får spændende oplevelser den 22. maj til 1. juni mens familier får muligheden den lørdag den 2. juni.

Børnehavebørn får spændende oplevelser den 22. maj til 1. juni mens familier får muligheden den lørdag den 2. juni.

Grøn uge i Gribskov:

Det kribler og krabler

Der venter en masse spændende oplevelser for børnehavebørn og familier

Insekter, fisk, fugle, lam og prustende ponyer er nogle af de spændende dyr, der kan opleves helt tæt på, når Grøn Uge løber af stablen.

Gribskov Kommunes grønne råd, Det Grønne Dialogforum, står bag den årlige begivenhed, som er resultatet af et samarbejde mellem en lang række frivillige foreninger og Gribskov Kommune.

Foreningerne inviterer børnehavebørnene på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav, hvor livet indfanges og nærstuderes med net og lup, og hvor børnene lærer at begå sig i naturen. Grøn Uge skaber således opmærksomhed på naturens kvaliteter og giver kommunens børn muligheden for at få lokale naturoplevelser.

Familier inviteres til Grøn Lørdag – natur- og friluftsoplevelser lørdag 2. juni, klokken 10 -14 på Gilleleje Havn ved øst-stranden.

Her vil en lang række af Gribskov Kommunes grønne foreninger og organisationer byde på et hav af spændende og gratis aktiviteter. Prøv blandt andet at bygge dit eget bi-hotel til vilde bier, mød en bidronning, bag snobrød over spejderbål, prøv at fiske, kør i hestevogn, ponyridning, kom på sejltur, prøv stand up paddels bords og sit up kajak og meget mere. Læs mere på www.gribskov.dk/groenløerdag.

Publiceret 24 May 2018 09:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV