Dokumentarfilm på biblioteket

Dokumentarfilmen 'Den sidste pæl' vises hos Gilleleje Museumsforening og Gilleleje bibliotek mandag 14. maj klokken 16 til 17.30. Filmen indledes af instruktøren Hans Christian Valdemar.

'Den Sidste Pæl' er en dokumentarfilm om Hans Peter Larsens sidste år som bundgarnsfisker. Filmen er skrevet, filmet og fortalt af Hans Peter Larsens søn, som er Hans Christian Valdemar Larsen.

Mødes i Hundested

Filmen “begynder” i 1948, hvor to unge mænd mødte hinanden i fiskerbyen Hundested - Hans Peder Larsen og Søren Malte Hjort. Begge gik med en drøm om at blive selvstændige fiskere. I 1949 slog de drømmene sammen og startede eget firma og begyndte som bundgarnsfiskere fra Hundested og Lynæs.

I 1995 fulgte Hans Peders søn, Hans Christian, dem et helt år igennem, med et kamera. Det blev året, hvor fiskeriet blev lagt på hylden og et halvt århundrede som makkere på godt og ondt, var slut. I 2017 blev filmen helt færdig.

Billetter til filmen kan købes på www.gribskovbib.dk.

Publiceret 13 May 2018 08:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.