Dokumentarfilm på biblioteket

Dokumentarfilmen 'Den sidste pæl' vises hos Gilleleje Museumsforening og Gilleleje bibliotek mandag 14. maj klokken 16 til 17.30. Filmen indledes af instruktøren Hans Christian Valdemar.

'Den Sidste Pæl' er en dokumentarfilm om Hans Peter Larsens sidste år som bundgarnsfisker. Filmen er skrevet, filmet og fortalt af Hans Peter Larsens søn, som er Hans Christian Valdemar Larsen.

Mødes i Hundested

Filmen “begynder” i 1948, hvor to unge mænd mødte hinanden i fiskerbyen Hundested - Hans Peder Larsen og Søren Malte Hjort. Begge gik med en drøm om at blive selvstændige fiskere. I 1949 slog de drømmene sammen og startede eget firma og begyndte som bundgarnsfiskere fra Hundested og Lynæs.

I 1995 fulgte Hans Peders søn, Hans Christian, dem et helt år igennem, med et kamera. Det blev året, hvor fiskeriet blev lagt på hylden og et halvt århundrede som makkere på godt og ondt, var slut. I 2017 blev filmen helt færdig.

Billetter til filmen kan købes på www.gribskovbib.dk.

Publiceret 13 May 2018 08:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl