“Ferie-dreng i Gilleleje”

I morgen lørdag 12. maj i Museumshaven, Gilleleje Hovedgade 49, fortæller tidligere stadsarkivar Jeppe Tønsberg om sin barndoms sommerferier i Gilleleje i årene ca. 1955-1965.

Familien Tønsberg boede hver sommer til leje hos Otto og Grethe Frederiksen i Østergade, forældrene faktisk helt frem til ca. 1990.

De blev dermed nogle af de sidste, om ikke de sidste, der fulgte den gamle tradition med at leje sig ind hos en fisker i Gilleleje om sommeren. Erindringscauseriet handler om en periode i Gillelejes nyere historie, som mange af tilhørerne sikkert har langt bedre kendskab til end foredragsholderen.

Forskellen er synsvinklen. Gilleleje er set med et feriebarns øjne, og at den udefra kommende iagttager måske har hæftet sig ved andre detaljer eller har oplevet byen anderledes end den fastboende.

Foredraget bliver det første arrangement efter at Museerne er åbnet for sommeren.

Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Publiceret 11 May 2018 04:00

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl