Store historier kommer til Tisvilde Bio

Tre film er klar i Tisvilde Bio til Kr. himmelfartsferien

Så er der tre film klar i Tisvilde bio

Den første er ”Luk solskinnet ind”. Claire Denis har skabt den morsomme og legesyge film ”Luk Solskinnet ind”. Juliette Binoche spiller uimodståeligt rollen som Isabelle - den søgende, midaldrende kunstner, der indleder en medrivende og kompliceret jagt efter den perfekte partner. Det er en forrygende skildring af en kvinde, som gang efter gang lyser op i kærlighedens stråleglans, men altid ender med at stå skuffet og frustreret tilbage. Når Isabelle møder en mand på en bar, bliver et uforpligtende møde straks ophøjet til en romance, der uundgåeligt er dømt til at støde på grund.

Filmen vises 9., 11. og 13. maj klokken 20.

Der er også plads til Ole Bornedals ”Så længe jeg lever” med Rasmus Bjerg i sit livs rolle som John Mogensen. Rasmus Bjerg er simpelthen bare John Mogensen, der skabte den ene landeplage efter den anden, som vi alle kan synge med på. John Mogensen gemte en nærmest hudløs kunstnerisk sensibilitet bag et brysk og brovtende ydre. Et sammenstød der skabte dæmoner, som kun kunne dulmes i alkoholens tåger.

Filmen vises den 10. og 12. maj klokken 20.

Endelig er der også en film for børn. ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære” er baseret på Jacob Martin Strids bestsellerbog. Det er en dansk animationsfilm, der bare rammer plet. Katten Micho, elefanten Sebastian klog, og den hvidkitlede excentriske professor Glykose står til søs om bord på den kæmpestore pære med kurs mod Den Mystiske Ø. Solbys borgmester kendt som JB er fosvundet, og den magtsyge viceborgmester Kvist er ved at kuppe den lille by.

Denne film vises den 10. til 13. maj klokken 16.

Publiceret 09 May 2018 21:15

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl