Pilgrimsruten er klar med overnatnings-muligheder

Pilgrimsruten Tisvildevejen klar til ny sæson

Der arbejdes på højtryk med at klargøre sommerens vandrerute fra Esrum Kloster til Tisvilde, idet der søndag 3. juni kl. 14 holdes en stor officiel åbning af den i alt 100 km lange smukke strækning på Esrum Kloster.

Tanken er, at alle skal kunne vandre på ruten hele året rundt på de afmærkede stier gennem den smukkeste natur i store dele af Kongernes Nordsjælland.

Man kan bruge en enkelt dag eller flere, alt efter behov.

Allerede nu tilbydes flere overnatningsmuligheder af forskellig art.

Det kan for eksempel være i naturen, hvor Naturstyrelsen har opstillet diverse shelters og teltpladser. Det er desuden tilladt at ligge i skovbunden i sin sovepose og mærke naturen helt tæt på.

Er man til det mere komfortable har mange private arrangeret Bed & Breakfast i deres hjem. Et eksempel herpå er Karen Bering og Hans Klausens store gård ”Lykkelandsgården” på Præstevej 99 i Annisse, hvor Tisvildevejen går tæt forbi.

Her er meget æstetisk og enkelt indrettet adskillige værelser med adgang til bad, toilet og køkken. Mindst 12 gæster kan overnatte i såvel enkelt- som dobbeltsenge. Tilkøb af aftens- og morgenmad er mulig.

Flere senge efterlyses

Pilgrimsruten Tisvildevejen har fortsat behov for, at private personer tilbyder overnatningsmuligheder i form af B & B, annekser, shelters og så videre til de mange vandrere på ruten.

I den forbindelse kan man kontakte erhvervsrådgiver Allan Lyhne fra Gribskov Erhvervscenter på tlf.: 30515625.

I øvrigt anbefales det at klikke sig ind på hjemmesiden www.tisvildevejen.dk, hvor en en stor mængde oplysninger om pilgrimsruten kan findes.

logy

Publiceret 26 April 2018 11:15

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl