Netdronningen på spil på Helsinge Realskole

6. klasserne på Helsinge Realskole havde traditionen tro teateruge i sidste uge. Med en professionel instruktør og musiker til at styre løjerne, blev det helt eventyrligt

Af
Af Cecilie Monggaard Wenstrup

Helsinge Realskole

Spotlyset var spot on, skuespil, musik og sang fik nærmest vinger at flyve på, og kulisserne strålede om kap med en masse forventningsfulde blikke. Skuespillerne på scenen og alle de dygtige elever, der har arbejdet bag kulisserne, løftede årets teater på Realskolen til et niveau, der ville kunne få selv Thomas Blachman til at tabe mælet og knibe en tåre.

Kaj fanget af Netdronningen

Vanen tro opførte Realskolens 6. klasses elever i sidste uge deres årlige teater. ”Netdronningen” hed årets stykke, der er inspireret af H.C. Andersens ”Snedronningen”. Stykket er fyldt med eventyrlig sang og musik, så i år er der ret beset tale om en musical.

Stykket handler om børnene Kaj og Gerda, der er bedste venner, og de leger hver dag sammen på Tisvilde Strand.

Pludselig en dag opdager Kaj et computerspil på www.netdronningen.dk, og med ét er han fanget i Netdronningens digitale verden, hvor farver, dufte og følelser er ligegyldige. Gerda savner imidlertid sin ven, og hun beslutter sig for at trodse alle farer for at befri Kaj fra Netdronningens palads.

Alle 6. klasseeleverne på Realskolen har en finger med i musicalen. Eleverne er med fra alt til at lave plakaten, lyd, lys, kulisser, makeup, blogs, interviews og meget andet. Teaterugen er en årligt tilbagevendende tradition, der er med til at styrke elevernes trivsel og fællesskab. I samarbejde med lærerne sørger instruktør Chris Skytte for, at den enkelte elevs ressourcer bliver udnyttet bedst muligt.

Det er andet år i træk, at Chris Skytte er instruktør på årets skoleteater. I år er det dog ham selv, der har skrevet både stykket, sang og musik. Chris Skytte er professionelt teatermenneske, der til daglig arbejder på teatre landet over som komponist, skuespiller og tekstforfatter. Der var da også flere af eleverne, der blev en anelse starstruck, da de mødte Chris første gang. Han har nemlig en fast rolle som musiklærer i serien ”Klassen”, der kan ses på DR Ultra.

For andet år i træk var det skuespiller Chris Skytte der var instruktør da skolens 6. klasseselever igen i år skulle på de skrå brædder.

For andet år i træk var det skuespiller Chris Skytte der var instruktør da skolens 6. klasseselever igen i år skulle på de skrå brædder.

De skal lige sluge det med at synge

”Det er fantastisk at arbejde med 6. klasserne. De er søde og engagerede, også selvom jeg nogle gange er nødt til at være lidt hård ved dem og blive lidt som Blachman,” griner Chris og tilføjer:

”Den største udfordring for eleverne er at gå ud over deres egen grænse. Det der med at synge det skal de lige sluge, men når de så har gjort det et par gange, så tænker de ikke mere over det.”

Det kan man også både se, høre og fornemme. For da lyset dæmpedes, musikken spillede, og de første skuespillere kom på scenen, var der dyb koncentration, og action - vi var i gang.

Måske er det blandt Realskolens 6. klasser, at den næste Sofie Gråbøl eller Mads Mikkelsen skal findes..?

I denne uge og næste uge er det skolens 2. klasser, der opfører teater, og det skal nok blive lige så mageløst. Men se, det er en ganske anden historie …

Alle sejl var sat til på koreografi, scenekulisser og kostumer.

Alle sejl var sat til på koreografi, scenekulisser og kostumer.

Måske er det blandt Realskolens 6. klasser, at den næste Sofie Gråbøl eller Mads Mikkelsen skal findes..?

Måske er det blandt Realskolens 6. klasser, at den næste Sofie Gråbøl eller Mads Mikkelsen skal findes..?

Publiceret 23 April 2018 09:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli