Årets stykke ’Netdronningen’ er en omskrivning af H.C. Andersens ’Snedronningen’.

Årets stykke ’Netdronningen’ er en omskrivning af H.C. Andersens ’Snedronningen’.

Netdronningen på spil på Helsinge Realskole

6. klasserne på Helsinge Realskole havde traditionen tro teateruge i sidste uge. Med en professionel instruktør og musiker til at styre løjerne, blev det helt eventyrligt

Af
Af Cecilie Monggaard Wenstrup

Helsinge Realskole

Spotlyset var spot on, skuespil, musik og sang fik nærmest vinger at flyve på, og kulisserne strålede om kap med en masse forventningsfulde blikke. Skuespillerne på scenen og alle de dygtige elever, der har arbejdet bag kulisserne, løftede årets teater på Realskolen til et niveau, der ville kunne få selv Thomas Blachman til at tabe mælet og knibe en tåre.

Kaj fanget af Netdronningen

Vanen tro opførte Realskolens 6. klasses elever i sidste uge deres årlige teater. ”Netdronningen” hed årets stykke, der er inspireret af H.C. Andersens ”Snedronningen”. Stykket er fyldt med eventyrlig sang og musik, så i år er der ret beset tale om en musical.

Stykket handler om børnene Kaj og Gerda, der er bedste venner, og de leger hver dag sammen på Tisvilde Strand.

Pludselig en dag opdager Kaj et computerspil på www.netdronningen.dk, og med ét er han fanget i Netdronningens digitale verden, hvor farver, dufte og følelser er ligegyldige. Gerda savner imidlertid sin ven, og hun beslutter sig for at trodse alle farer for at befri Kaj fra Netdronningens palads.

Alle 6. klasseeleverne på Realskolen har en finger med i musicalen. Eleverne er med fra alt til at lave plakaten, lyd, lys, kulisser, makeup, blogs, interviews og meget andet. Teaterugen er en årligt tilbagevendende tradition, der er med til at styrke elevernes trivsel og fællesskab. I samarbejde med lærerne sørger instruktør Chris Skytte for, at den enkelte elevs ressourcer bliver udnyttet bedst muligt.

Det er andet år i træk, at Chris Skytte er instruktør på årets skoleteater. I år er det dog ham selv, der har skrevet både stykket, sang og musik. Chris Skytte er professionelt teatermenneske, der til daglig arbejder på teatre landet over som komponist, skuespiller og tekstforfatter. Der var da også flere af eleverne, der blev en anelse starstruck, da de mødte Chris første gang. Han har nemlig en fast rolle som musiklærer i serien ”Klassen”, der kan ses på DR Ultra.

For andet år i træk var det skuespiller Chris Skytte der var instruktør da skolens 6. klasseselever igen i år skulle på de skrå brædder.

For andet år i træk var det skuespiller Chris Skytte der var instruktør da skolens 6. klasseselever igen i år skulle på de skrå brædder.

De skal lige sluge det med at synge

”Det er fantastisk at arbejde med 6. klasserne. De er søde og engagerede, også selvom jeg nogle gange er nødt til at være lidt hård ved dem og blive lidt som Blachman,” griner Chris og tilføjer:

”Den største udfordring for eleverne er at gå ud over deres egen grænse. Det der med at synge det skal de lige sluge, men når de så har gjort det et par gange, så tænker de ikke mere over det.”

Det kan man også både se, høre og fornemme. For da lyset dæmpedes, musikken spillede, og de første skuespillere kom på scenen, var der dyb koncentration, og action - vi var i gang.

Måske er det blandt Realskolens 6. klasser, at den næste Sofie Gråbøl eller Mads Mikkelsen skal findes..?

I denne uge og næste uge er det skolens 2. klasser, der opfører teater, og det skal nok blive lige så mageløst. Men se, det er en ganske anden historie …

Alle sejl var sat til på koreografi, scenekulisser og kostumer.

Alle sejl var sat til på koreografi, scenekulisser og kostumer.

Måske er det blandt Realskolens 6. klasser, at den næste Sofie Gråbøl eller Mads Mikkelsen skal findes..?

Måske er det blandt Realskolens 6. klasser, at den næste Sofie Gråbøl eller Mads Mikkelsen skal findes..?

Publiceret 23 April 2018 09:15

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.