Netdronningen på spil på Helsinge Realskole

6. klasserne på Helsinge Realskole havde traditionen tro teateruge i sidste uge. Med en professionel instruktør og musiker til at styre løjerne, blev det helt eventyrligt

Af
Af Cecilie Monggaard Wenstrup

Helsinge Realskole

Spotlyset var spot on, skuespil, musik og sang fik nærmest vinger at flyve på, og kulisserne strålede om kap med en masse forventningsfulde blikke. Skuespillerne på scenen og alle de dygtige elever, der har arbejdet bag kulisserne, løftede årets teater på Realskolen til et niveau, der ville kunne få selv Thomas Blachman til at tabe mælet og knibe en tåre.

Kaj fanget af Netdronningen

Vanen tro opførte Realskolens 6. klasses elever i sidste uge deres årlige teater. ”Netdronningen” hed årets stykke, der er inspireret af H.C. Andersens ”Snedronningen”. Stykket er fyldt med eventyrlig sang og musik, så i år er der ret beset tale om en musical.

Stykket handler om børnene Kaj og Gerda, der er bedste venner, og de leger hver dag sammen på Tisvilde Strand.

Pludselig en dag opdager Kaj et computerspil på www.netdronningen.dk, og med ét er han fanget i Netdronningens digitale verden, hvor farver, dufte og følelser er ligegyldige. Gerda savner imidlertid sin ven, og hun beslutter sig for at trodse alle farer for at befri Kaj fra Netdronningens palads.

Alle 6. klasseeleverne på Realskolen har en finger med i musicalen. Eleverne er med fra alt til at lave plakaten, lyd, lys, kulisser, makeup, blogs, interviews og meget andet. Teaterugen er en årligt tilbagevendende tradition, der er med til at styrke elevernes trivsel og fællesskab. I samarbejde med lærerne sørger instruktør Chris Skytte for, at den enkelte elevs ressourcer bliver udnyttet bedst muligt.

Det er andet år i træk, at Chris Skytte er instruktør på årets skoleteater. I år er det dog ham selv, der har skrevet både stykket, sang og musik. Chris Skytte er professionelt teatermenneske, der til daglig arbejder på teatre landet over som komponist, skuespiller og tekstforfatter. Der var da også flere af eleverne, der blev en anelse starstruck, da de mødte Chris første gang. Han har nemlig en fast rolle som musiklærer i serien ”Klassen”, der kan ses på DR Ultra.

For andet år i træk var det skuespiller Chris Skytte der var instruktør da skolens 6. klasseselever igen i år skulle på de skrå brædder.

For andet år i træk var det skuespiller Chris Skytte der var instruktør da skolens 6. klasseselever igen i år skulle på de skrå brædder.

De skal lige sluge det med at synge

”Det er fantastisk at arbejde med 6. klasserne. De er søde og engagerede, også selvom jeg nogle gange er nødt til at være lidt hård ved dem og blive lidt som Blachman,” griner Chris og tilføjer:

”Den største udfordring for eleverne er at gå ud over deres egen grænse. Det der med at synge det skal de lige sluge, men når de så har gjort det et par gange, så tænker de ikke mere over det.”

Det kan man også både se, høre og fornemme. For da lyset dæmpedes, musikken spillede, og de første skuespillere kom på scenen, var der dyb koncentration, og action - vi var i gang.

Måske er det blandt Realskolens 6. klasser, at den næste Sofie Gråbøl eller Mads Mikkelsen skal findes..?

I denne uge og næste uge er det skolens 2. klasser, der opfører teater, og det skal nok blive lige så mageløst. Men se, det er en ganske anden historie …

Alle sejl var sat til på koreografi, scenekulisser og kostumer.

Alle sejl var sat til på koreografi, scenekulisser og kostumer.

Måske er det blandt Realskolens 6. klasser, at den næste Sofie Gråbøl eller Mads Mikkelsen skal findes..?

Måske er det blandt Realskolens 6. klasser, at den næste Sofie Gråbøl eller Mads Mikkelsen skal findes..?

Publiceret 23 April 2018 09:15

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl