Fordækte statshemmeligheder i Tisvilde

”The Post” om fordækte statshemmeligheder er klar i Tisvilde Bio

5. April er der biografpremiere på Steven Spielbergs nye film ”The Post” med Meryl Streep og Tom Hanks i hovedrollerne. Washington Post er i 1971 kommet i besiddelse af fortrolige Pentagon-dokumenter, der afslører et noget andet billede af Amerikas involvering i Vietnamkrigen, end den version regeringen har givet offentligheden.

Redaktøren Ben Bradlee (Hanks) og udgiveren Katharine Graham (Streep) står i et dilemma. Regeringen, og ejerkredsen er lodret imod en udgivelse, og de lægger alle muskler i for at forhindre en offentliggørelse. Skal avisens fremtid, deres karriere og en mulig fængsling for at offentligøre statshemmeligheder sættes på spil i sandhedens tjeneste? Steven Spielberg slår i en tid, der er domineret med fake news, et gevaldigt slag for ytringsfriheden.

Malet film

Filmen vises i Tisvilde Bio fra 5. til 15. april klokken 20.

I ”Loving Vincent” hopper vi direkte ind i Vincent van Goghs farveglade malerier. De to instruktører Dorota Kobiela og Hugh Welchman har sat 125 malere til at kreere 65.000 håndmalede oliemalerier i den hollandske mesters umiskendelige stil, og har dermed skabt verdens første animerede oliemalerfilm. Filmen er inde i hans eget univers, hans magiske kunst, hvor man på de 94 minutter, som filmen varer, oplever kunstnerens skæbne på første hånd. Han begyndte som autodidakt at male som 28-årig, og i løbet af otte år skabte han 2.000 malerier. Han nåede kun at sælge et maleri, mens han levede, inden han ludfattig skød sig selv i en psykose. Måden han døde på var usædvanlig. Selvmordere skyder normalt ikke sig selv i maven. Indbygget i denne på alle måder fascinerende film er også en nærmest klassisk krimi.

Filmen vises 6. og 13. april klokken 15 og 7. april klokken 16.

Publiceret 01 April 2018 20:00

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl