Fordækte statshemmeligheder i Tisvilde

”The Post” om fordækte statshemmeligheder er klar i Tisvilde Bio

5. April er der biografpremiere på Steven Spielbergs nye film ”The Post” med Meryl Streep og Tom Hanks i hovedrollerne. Washington Post er i 1971 kommet i besiddelse af fortrolige Pentagon-dokumenter, der afslører et noget andet billede af Amerikas involvering i Vietnamkrigen, end den version regeringen har givet offentligheden.

Redaktøren Ben Bradlee (Hanks) og udgiveren Katharine Graham (Streep) står i et dilemma. Regeringen, og ejerkredsen er lodret imod en udgivelse, og de lægger alle muskler i for at forhindre en offentliggørelse. Skal avisens fremtid, deres karriere og en mulig fængsling for at offentligøre statshemmeligheder sættes på spil i sandhedens tjeneste? Steven Spielberg slår i en tid, der er domineret med fake news, et gevaldigt slag for ytringsfriheden.

Malet film

Filmen vises i Tisvilde Bio fra 5. til 15. april klokken 20.

I ”Loving Vincent” hopper vi direkte ind i Vincent van Goghs farveglade malerier. De to instruktører Dorota Kobiela og Hugh Welchman har sat 125 malere til at kreere 65.000 håndmalede oliemalerier i den hollandske mesters umiskendelige stil, og har dermed skabt verdens første animerede oliemalerfilm. Filmen er inde i hans eget univers, hans magiske kunst, hvor man på de 94 minutter, som filmen varer, oplever kunstnerens skæbne på første hånd. Han begyndte som autodidakt at male som 28-årig, og i løbet af otte år skabte han 2.000 malerier. Han nåede kun at sælge et maleri, mens han levede, inden han ludfattig skød sig selv i en psykose. Måden han døde på var usædvanlig. Selvmordere skyder normalt ikke sig selv i maven. Indbygget i denne på alle måder fascinerende film er også en nærmest klassisk krimi.

Filmen vises 6. og 13. april klokken 15 og 7. april klokken 16.

Publiceret 01 April 2018 20:00

SENESTE TV