”The Shape of Water” af Guillermo del Toro har fået hele 13 Oscarnomineringer. Pressefoto

”The Shape of Water” af Guillermo del Toro har fået hele 13 Oscarnomineringer. Pressefoto

Oscar-uge med dansk skuespiller i Tisvilde Bio

I denne uge kan man se ”The Shape of Water” og ”The Square”

”The Shape of Water” af Guillermo del Toro og Ruben Östlunds The Sguare” med danske Claes Bang i hovedrollen ruller hen over lærredet i denne Oscar-uge.

Filmanmeldere kan være svære at begejstre, men når det gælder ”The Shape of Water”, har de smidt alle forbehold. Der er kun rosende ord og et utal af stjerner og hjerter følger i kølvandet. Hertil kommer hele 13 Oscarnomineringer. Per Juul Carlsen, DR, Filmand P1 slår tonen an med 6 stjerner:

“Det er et imponerende velorkestreret filmhåndværk, overdådigt filmet af danske Dan Laustsen, hvis kamera smyger sig nysgerrigt gennem de klassiske Hollywood-kulisser.”

Filmen foregår i koldkrigstidens USA i 1963 og fortæller den eventyrlige historie om den stumme Elisa, spillet af Sally Hawkins, der er rengøringsassistent på et tophemmeligt regeringsanlæg. Alt forandres da et nyt objekt ankommer. Et mystisk væsen, halvt menneske og halvt fisk gravet op af Amazonas mudrede vande, dyrket som gud af lokalbefolkningen bringes ind. Han holdes fanget i et forsøgslaboratorium, hvor den onde sikkerhedschef, Michael Shannons, piner og plager fiskemanden. Sally udvikler et kærlighedsforhold til dette monster, der udvikler sig til en fantastisk fortælling om skønheden og udyret.

Filmen vises 8., 10. og 11. marts kl. 20. 11. marts vise filmen også kl. 16.

Claes Bang på lærredet

”The Square” går lige i kødet på borgerligheden med de gratis holdninger. Claes Bang spiller hovedrollen som Christian, der er succesfuld museumsleder i Stockholm. Uden foran museet bryder man de gamle brosten op og bygger et selvlysende kvadrat, der symboliserer kontraktsamfundet, hvor er alle lige. Christian udsættes for et tricktyveri på åben gade og det munder ud i en serie af ret tvivlsomme beslutninger, der kolliderer med de rigtige holdninger og den gode forståelse. Filmen har høstet priser i Cannes, European Award, og er også nomieneret til en Oscar for bedste ikke engelsksprogede film.

Vises 7. og 9. marts kl. 20 samt kl. 15 den 20. marts. logy

Publiceret 06 March 2018 05:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV