”The Shape of Water” af Guillermo del Toro har fået hele 13 Oscarnomineringer. Pressefoto

”The Shape of Water” af Guillermo del Toro har fået hele 13 Oscarnomineringer. Pressefoto

Oscar-uge med dansk skuespiller i Tisvilde Bio

I denne uge kan man se ”The Shape of Water” og ”The Square”

”The Shape of Water” af Guillermo del Toro og Ruben Östlunds The Sguare” med danske Claes Bang i hovedrollen ruller hen over lærredet i denne Oscar-uge.

Filmanmeldere kan være svære at begejstre, men når det gælder ”The Shape of Water”, har de smidt alle forbehold. Der er kun rosende ord og et utal af stjerner og hjerter følger i kølvandet. Hertil kommer hele 13 Oscarnomineringer. Per Juul Carlsen, DR, Filmand P1 slår tonen an med 6 stjerner:

“Det er et imponerende velorkestreret filmhåndværk, overdådigt filmet af danske Dan Laustsen, hvis kamera smyger sig nysgerrigt gennem de klassiske Hollywood-kulisser.”

Filmen foregår i koldkrigstidens USA i 1963 og fortæller den eventyrlige historie om den stumme Elisa, spillet af Sally Hawkins, der er rengøringsassistent på et tophemmeligt regeringsanlæg. Alt forandres da et nyt objekt ankommer. Et mystisk væsen, halvt menneske og halvt fisk gravet op af Amazonas mudrede vande, dyrket som gud af lokalbefolkningen bringes ind. Han holdes fanget i et forsøgslaboratorium, hvor den onde sikkerhedschef, Michael Shannons, piner og plager fiskemanden. Sally udvikler et kærlighedsforhold til dette monster, der udvikler sig til en fantastisk fortælling om skønheden og udyret.

Filmen vises 8., 10. og 11. marts kl. 20. 11. marts vise filmen også kl. 16.

Claes Bang på lærredet

”The Square” går lige i kødet på borgerligheden med de gratis holdninger. Claes Bang spiller hovedrollen som Christian, der er succesfuld museumsleder i Stockholm. Uden foran museet bryder man de gamle brosten op og bygger et selvlysende kvadrat, der symboliserer kontraktsamfundet, hvor er alle lige. Christian udsættes for et tricktyveri på åben gade og det munder ud i en serie af ret tvivlsomme beslutninger, der kolliderer med de rigtige holdninger og den gode forståelse. Filmen har høstet priser i Cannes, European Award, og er også nomieneret til en Oscar for bedste ikke engelsksprogede film.

Vises 7. og 9. marts kl. 20 samt kl. 15 den 20. marts. logy

Publiceret 06 March 2018 05:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV