The Square med Claes Bang i Tisvilde Bio

Priser og nomineringer står i kø foran Ruben Östlunds film

Det kræver virkelig god plads på kaminhylden. Sjældent har en film trukket så mange priser og nomineringer. Den fik Guldpalmen i Cannes. Danske Claes Bang har netop fået prisen for bedste mandlige hovedrolle ved European Award i Berlin. Ved samme lejlighed modtog svenske Ruben Östlund prisen for bedste manuskript, bedste instruktion, og filmen fik også prædikatet bedste film og bedste komedie. Josefin Åsberg fik i tilgift prisen for bedste scenografi. Som om det ikke er nok, er The Square også nomineret til en Golden Globe, ligesom den er med i opløbet om en Oscar-nominering. Man kan blive helt forpustet.
Og som om det ikke var nok, kommer filmen nu til Tisvilde Bio.

“En perfekt film”

The Square går lige i kødet på borgerligheden med de gratis holdninger, der gemmer sig inde bag smokingen. Claes Bang spiller hovedrollen som Christian, der er succesfuld museumsleder i Stockholm med de rigtige holdninger. Uden foran museet bryder man de gamle brosten op og bygger et selvlysende kvadrat, der symboliserer kontraktsamfundet, hvor er alle lige. Christian udsættes for et tricktyveri på åben gade og det munder ud i en serie af ret tvivlsomme beslutninger, der kolliderer med de rigtige holdninger og den gode forståelse.
Katrine Sommer Boysen gav filmen seks stjerner i JyllandsPosten:”The Square er ikke et minut for lang, ikke et minut for kort og i det hele tag en helt og aldeles perfekt film”.
The Square vises i Tisvilde Bio 3. - 7. januar klokken 20.
Jeg er William fortsætter efter juleferien. Filmen er bygget over Kim Fupz Aakesons bog af samme navn. Det er en familiefilm, der er fortalt med mange glimt i øjet. William bor hos sin onkel Niels, der er førtidspensionist med eget import-eksportfirma og meget mere. Han skylder byens gangstere en del penge, og nu må William træde til. Medvirkende er Rasmus Bjerg som onkel Nils og Alexander Magnusson som William.
Jeg er William vises i Tisvilde Bio 5. og 6. januar klokken 16 og 7. januar klokken 12.

Publiceret 30 December 2017 06:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV